Τελικά απέδωσε ή όχι η ελεγχόμενη στάθμευση Τρικάλων.
Είναι γεγονός πως στο άκουσμα και μόνο της είδησης υπήρξαν αρκετά σχόλια στα social media.
Ωστόσο ένα μήνα μετά την έναρξη του μέτρου μπορεί άνετα να διαπιστώσει κανείς πως μπορεί ακόμη και στις ώρες αιχμής να βρει θέσεις πάρκινγκ ακόμη και στο κέντρο της πόλης κάτι που φάνταζε τουλάχιστον αδιανόητο πριν το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Ο πρόεδρος της αστικής ανάπτυξης κ. Γιώργος Ζιώγας μιλώντας στο trikalanews.gr σημείωσε:
“Κλείσαμε ένα μήνα εφαρμογής του σχεδίου ελεγχόμενης στάθμευσης.
Έχουμε πάρει ήδη τα πρώτα στοιχεία τα οποία θα αξιοποιηθούν από την ομάδα της αστικής ανάπτυξης με στόχο να βελτιώσουμε την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης και να διορθώσουμε τυχόν αστοχίες που διαπιστώθηκαν μετά την εφαρμογή.
Πλέον έχουμε αντιπροσωπευτική εικόνα για τον πραγματικό αριθμό των μονίμων κατοίκων και αυτό θα μας βοηθήσει να κάνουμε κάποιες αλλαγές στις γειτονιές με σκοπό να εξυπηρετούνται”.
Ποιες είναι οι πρώτες αστοχίες που έχετε διαπιστώσει;
“Οι τριτοπωλητές (περίπτερα) ήταν στην αρχή διστακτικοί αλλά πλέον έχουμε ξεπεράσει τα 15 σημεία πώλησης μέσα στα Τρίκαλα.
Επίσης μετά τις πρώτες ημέρες διαπιστώσαμε την αναγκαιότητα του σχεδιασμού της μελλοντικής στάθμευσης.
Πλέον στις εφαρμογές μας έχουμε την δυνατότητα να σταθμεύσουμε σε ώρα που δεν απαιτείται να πληρώσεις και να ενεργοποιήσουμε το εισιτήριο στην προκαθορισμένη ώρα στάθμευσης”.
Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την ελεγχόμενη στάθμευση;
“Από την πρώτη εβδομάδα έδειξαν οι Τρικαλινοί δημότες ότι στηρίζουν το όραμα του δημάρχου της πόλης μας για μια ποιο βιώσιμη πόλη και αυτό φάνηκε από τις πολλές θέσεις στάθμευσης που ελευθερώθηκαν ενώ γνώριζαν ότι το πρώτο διάστημα η δημοτική αστυνομία δεν βεβαίωνε παραβάσεις.
Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι ο στόχος της ελεγχόμενης στάθμευσης ήταν να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους δημότες της πόλης να κάνουν αναλογική χρήση των λιγοστών θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
Προφανώς και όλοι οι δημότες κάνουν και ολιγόλεπτη χρήση του μέτρου χωρίς να εξαντλείται η αυστηρότητα και χωρίς αυτό να δημιουργεί προβλήματα στην ελεγχόμενη στάθμευση.
Πλέον υπάρχει η δυνατότητα σε όλους να επισκεφθούν ένα κατάστημα για τις αγορές τους ή τον γιατρό τους χωρίς να ταλαιπωρούνται αναζητώντας μια θέση στάθμευσης”.
Πόσα και ποια είναι τα δωρεάν πάρκινγκ που δίνει ο Δήμος στους δημότες;
-“Είναι αρχικά το πάρκινγκ της ΔΕΗ με 90 θέσεις, το πάρκινγκ στο στρατόπεδο Παπαστάθη με 120 θέσεις, το πάρκινγκ στην οδό Φλέμινγκ και Θεμιστοκλέους με 25 θέσεις και το πάρκινγκ κάτω από το φρούριο με 27 θέσεις. Είμαστε σε αναζήτηση ενοικίασης οικοπέδων εντός της πόλης τα οποία θα διαμορφώσουμε σε πάρκινγκ για να τα διαθέσουμε στην συνέχεια στους δημότες.
Για άλλη μια φορά οι Τρικαλινοί συνεργάζονται με το δήμο Τρικκαίων και ο στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα μας. Η ελεγχόμενη στάθμευση έρχεται να νοικοκυρέψει την πόλη μας”.