Υπερδιπλασιάστηκαν τα σοβαρά τροχαία στη Θεσσαλία σε σχέση με το 2022

Featured image

Προβληματισμός για τις σοβαρές παραβάσεις που καταγράφει το δελτίο της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Προβληματισμό και ανησυχία προσθέτει ο μηνιαίος απολογισμός για θέματα οδικής ασφάλειας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την περιοχή μας. Αν και είναι ελάχιστα λιγότερα σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα τα τροχαία ατυχήματα, τα σοβαρά έχουν υπερδιπλασιαστεί, ενώ οι παρανομίες όσον αφορά την οδική ασφάλεια χτυπάνε κόκκινο και είναι εξόχως σοβαρές και επικίνδυνες.

Ξεκινώντας από τα δυστυχήματα, τα θανατηφόρα τροχαία που έχουν καταγραφεί τον Ιούνιο του 2023 είναι έξι, ενώ τα αντίστοιχα του Ιουνίου 2022 ήταν δύο. Πέρα από αυτό βέβαια, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί δείχνουν ότι η οδήγηση είναι μια επικίνδυνη υπόθεση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Με βάση τους ελέγχους που έχουν γίνει, επιβλήθηκαν 2.650 για υπερβολική ταχύτητα ενώ υπό την επήρεια μέθης διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν 216 οδηγοί. Μέσα στις παραβάσεις διαπιστώνεται ότι 73 άτομα εντοπίστηκαν να οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ τα μέτρα προσωπικής ασφαλείας (ζώνες και κράνη) πλησιάζουν συνολικά τα 600 πρόστιμα!

Τραγικοί είναι οι αριθμοί για τους επαγγελματίες οδηγούς μιας και 3.625 παραβάσεις αφορούν επαγγελματικά οχήματα στην περιφέρεια των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας και Μαγνησίας. Εκατοντάδες είναι και όσα αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από τον απαιτούμενο έλεγχο ΚΤΕΟ ενώ δόθηκαν δύο κλήσεις για μη χρήση παιδικού καθίσματος.

Τις δυνάμεις της Τροχαίας, τις περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι μιας και οι έλεγχοι καταβάλλεται προσπάθεια να είναι συνεχείς και εντατικοί. Ωστόσο, και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μιας και η χαλαρότητα σε αυτή την περίπτωση κοστίζει ζωές.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:


Με γνώσεις και ψυχαγωγία ξεκίνησε η φετινή Εκστρατεία Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Με γνώσεις και ψυχαγωγία ξεκίνησε η φετινή Εκστρατεία Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Με τη χαρά της ανάγνωσης, του παιχνιδιού, της συμμαχίας για το περιβάλλον και σειρά δράσεων …
Άρση των μέτρων για την ευλογιά προβάτων και αιγών

Άρση των μέτρων για την ευλογιά προβάτων και αιγών

Επανέρχεται η κανονικότητα στη μεταφορά αιγοπροβάτων και αποκαθίστανται οι εμπορικές σχέσεις με ΕΕ και τρίτες χώρες …
Δημιουργία του Γεωπάρκου Μετεώρων - Πύλης

Δημιουργία του Γεωπάρκου Μετεώρων – Πύλης

Συνάντηση των Δημάρχων Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα και Μετεώρων Ελευθερίου Αβραμόπουλο με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημητρίου Κουρέτα …
Εκδήλωση Επαγγελματικού προσανατολισμού στα Τρίκαλα

Εκδήλωση Επαγγελματικού προσανατολισμού στα Τρίκαλα

 Ο Σύλλογος Φροντιστών Νομού Τρικάλων διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού προσανατολισμού, με ομιλητή τον σύμβουλο σταδιοδρομίας Κωνσταντίνο Κότιο …

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή