Δεν υπέγραψες την Συνθήκη των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή Kύριε Πρόεδρε και έμεινες στην μοναξιά του ‘’όχι’’ μαζί με την Συρία και την Βενεζουέλα.
Σκασίλα που την είχαν βέβαια αυτές οι δύο χώρες για το κλίμα, την στιγμή που δεν γνωρίζουν αν θα υπάρχει αύριο για αυτές.
Εσύ όμως, προφανώς είχες τους λόγους σου, για να κάνεις κάτι τέτοιο. Κάτι ψέλλισες πως με την υπογραφή σου, θα οδηγούσες πολλούς αμερικανούς στην ανεργία. Όμως και αυτοί που την υπογράψανε , είχαν τους δικούς τους λόγους. Και επειδή οι καλαμαράδες των τοξικών αναλύσεων είναι συχνά ‘’βαλτοί’’ και μας μπερδεύουν , ας βάλουμε και εμείς με τον κοινό νου μας, τα πράγματα σε μία σειρά.
Η Ευρώπη και η Κίνα , περιοχές με τεράστια βιομηχανική παραγωγή αλλά και με ενεργοβόρο τρόπο ζωής των κατοίκων , ιδίως η πρώτη, έχουν και τεράστιες ανάγκες σε ενέργεια . Δυστυχώς όμως για αυτές, το υπέδαφός τους δεν διαθέτει κοιτάσματα σε ορυκτά καύσιμα, την υπ’ αριθμό ένα πηγή ενέργειας στον κόσμο. Και ως εκ τούτου υποχρεωμένες να τα εισάγουν από περιοχές και κράτη που ο Θεός τα έδωσε σε περίσσεια, και τα μοσχοπουλούν. Και βέβαια όσοι τα κατέχουν και τα ελέγχουν , δεν γίνονται μόνο πλούσιοι , αλλά μπορούν να εκμεταλλεύονται και να εκβιάζουν οικονομικά, και γεωστρατιωτικά αυτούς που δεν τα έχουν και τα χρειάζονται. Και δεν υπάρχει ανάγκη να ανοίξουμε βαριά ιστορικά βιβλία για να δούμε πόσοι πόλεμοι έχουν γίνει και γίνονται ακόμα και αυτή τη στιγμή για τον έλεγχο και εκμετάλλευση των αποθεμάτων των ορυκτών καυσίμων που ακούνε στο γενικό όνομα ‘’πετρέλαιο’’.
Είναι επίσης γνωστό πως μέσα από πραγματικές η κατασκευασμένες κρίσεις και πολέμους, οι έχοντες και ελέγχοντες τις πηγές του πετρελαίου ανεβοκατεβάζουν τις τιμές , περιορίζουν κατά πως γουστάρουν την παραγωγή και δημιουργούν διεθνείς κρίσεις στην οικονομία και την βιομηχανία. Θυμάστε τι έπαθε η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Γερμανία μέσα στο καταχείμωνο στην Ρωσο-ουκρανική κρίση, τότε που οι Ρώσοι έκλεισαν τις στρόφιγγες των αγωγών που περνούσαν μέσα από την Ουκρανία, αφήνοντας την Ευρώπη κυριολεκτικά στα κρύα του λουτρού;
Και μια και τα πράγματα είναι κάπως έτσι, Ευρώπη και Κίνα και μαζί τους και ο υπόλοιπος κόσμος, αποφάσισαν να επενδύσουν σε άλλες ενεργειακές λύσεις, έτσι που να χαλαρώσουν την πετρελαϊκή θηλιά από τον λαιμό τους. Τον τρόπο τον ξέρουμε όλοι. Με τις λεγόμενες οικολογικές τεχνικές, εκμεταλλευόμενοι την ηλιακή και αιολική ενέργεια.
Και δεν είναι μόνο η ανάγκη ανεξαρτητοποίησης από τα ορυκτά καύσιμα αλλά και γιατί το απαιτούν και κοινωνίες, που ζητούν καθαρότερο πλανήτη.
Το Πεκίνο είναι πόλη- θάλαμος αερίων όταν υπάρχει άπνοια. Μία εργασία λέει πως αν οι κινέζοι αποκτήσουν αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην ίδια αναλογία με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς, η ζημιά στον πλανήτη θα είναι μη αναστρέψιμη.
Ήδη Γερμανία και Κίνα είναι πρωτοπόροι στα φωτοβολταικά στοιχεία και η Δανία και Νορβηγία στην παραγωγή και εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Η δε Ευρωπαϊκή τάση είναι η κατάργηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης στα αυτοκίνητα και η μετατροπή τους σε ηλεκτροκίνητα με κύριο πρωτοπόρο σ’ αυτή την τεχνολογία η Τογιότα .
Και μπροστά σ’ αυτό το μέλλον που υπόσχεται και καθαρότερο πλανήτη, ο Κύριε Τράμπ τι κάνατε; Είπατε όχι. Γιατί;
Γιατί τα αφεντικά σας, δηλαδή αυτοί που έβαλαν ‘’πλάτη’’ για την εκλογή σας, ήταν συν τοις άλλοις και οι πετρελαϊκές εταιρίες, όπως η τεράστια ΕΧΧΟΝMOBIL. Οι εταιρίες αυτές έχουν σκάψει την γη και έχουν βρει και εκμεταλλεύονται τα περισσότερα κοιτάσματα στον κόσμο. Από Μέση ανατολή μέχρι Αφρική και από Αλάσκα μέχρι Λατινική Αμερική. Και τώρα τρυπάνε και την Μεσόγειο. Είναι τεράστιες οι επενδύσεις και ακόμα πιο τεράστια τα κέρδη. Και τα κατάφεραν όλα αυτά συν τοις άλλοις με πολιτικές δολοφονίες, πραξικοπήματα με αναλώσιμους αχυρανθρώπους όπως ο Σαντάμ και ο Καντάφι και πολέμους, έτσι για να έχουν δουλειά και οι βιομηχανίες οπλικών συστημάτων , που επίσης σας στήριξαν Κύριε Τράμπ. Και πως αφήνεις το άρμεγμα μίας τέτοιας αγελάδας που την ταΐζει ολόκληρος ο κόσμος, για να παράγει πετρέλαιο; Με νύχια και με δόντια θα υπερασπιστούν τα υγρά καύσιμα και δεν θα ενδώσουν στην εφαρμογή νέων ενεργειακών πολιτικών, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον, αφήνοντας την αγορά του πετρελαίου τους ανταγωνιστές τους . Γιατί υπάρχουν και αυτοί όπως το Ιράν και η Ρωσία. Δηλαδή θα ήταν μεγάλα κορόιδα αν εγκατέλειπαν μία τέτοια πολιτική υπέρ των οικολογικών ενεργειακών προτάσεων, γιατί βλέπεις ανεμογεννήτριες, φωτοβολταικά και φράγματα μπορούν να αγοράσουν η να κατασκευάσουν όλοι και σιγά, σιγά να ανεξαρτητοποιηθούν από τα ορυκτά καύσιμα. Πετρέλαιο, όχι. Και δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να μην υποθέσω πως η αγορά ύψους 350 και πλέον, δις δολαρίων για εξοπλισμούς που έκαναν οι Σαουδάραβες , ήταν συν τοις άλλοις το δωράκι στην Αμερική για να μην υπογράψει ο Πρόεδρος της , την συμφωνία στο Παρίσι. Βλέπεις τα εμιράτα που δεν παράγουν ούτε μία ντομάτα που λέει και ο λόγος, παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στην γη.
«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», που έλεγαν και στην γνωστή Ελληνική ταινία, για να νοιαστείτε εσείς κ. Τράμπ τα αφεντικά σας , και οι σεΐχηδες για την ζημιά που προκάλεσαν και θα προκαλέσουν στο μέλλον τα ορυκτά καύσιμα στον πλανήτη. Και εδώ ισχύει αυτό που είπε ένας χαρτογιακάς του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σχετικά με το Ελληνικό χρέος, αλλά ταιριάζει στην περίπτωση:
«Ποιός ζει και ποιος πεθαίνει μετά από 50-60 χρόνια για να δει τι θα γίνει στον κόσμο… Μπορεί να πέσει ο κομήτης του Χάλευ και να καταστρέψει την Ν. Υόρκη, οπότε τζάμπα μιλάμε!»