Κους Κους – ΕιδησούλεςΠρωτοσέλιδα

Τρικαλινές μανούλες μιλούν στο Trikalanews.gr για τη μητρότητα (ΦΩΤΟ)

12 May 2024

Με αφορμή την γιορτή της μητέρας

Η μητέρα είναι το στήριγμα μας και μέσα στην αγκαλιά της νιώθουμε ασφάλεια και θαλπωρή. Αναμφισβήτητα, αποτελεί τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή του κάθε ατόμου.

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (12 Μαΐου 2024) γιορτάζουμε την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να αναδείξουμε τον ζωτικό της ρόλο στην οικογένεια και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα κάνουν για εμάς.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της σημερινής ημέρας τέσσερις Τρικαλινές γυναίκες, μαμάδες, θέλησαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα για το τί σημαίνει η λέξη «μητέρα».

Τάσα Τσιάμη (αισθητικός)

«Μαμά σημαίνει αγάπη, ήρεμη δύναμη, υπομονή! Να δίνεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα και να έχεις μια τεράστια αγκαλιά για τις δύο ΑΔΥΝΑΜΊΕΣ της ΖΩΗΣ σου!!!!».

Δήμητρα Παπαγιάννη (επιχειρηματίας)

«Μαμά σημαίνει να είσαι πάντα δυνατή κοντά στα παιδιά σου, ώστε να νιώθουν ότι θα είσαι ο άνθρωπος που θα μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες τους, τα όνειρα τους, τα πιστεύω τους, την αγάπη τους αλλά και τον θυμό τους και πώς είσαι ατρόμητη. Θα βάλεις τον εαυτό σου μπροστά στον κίνδυνο και θα τον αντιμετωπίσεις με αυταπάρνηση…».

Κατερίνα Κοπάνου (εργοθεραπεύτρια)

«Μαμά σημαίνει τροφή.Η πρώτη και πιο θρεπτική σχέση, από κάθε άποψη, στη ζωή. Μαμά σημαίνει ανακούφιση, υποστήριξη, αποδοχή και άνευ όρων αγάπη. Μαμά δεν σημαίνει τελειότητα. Μαμά σημαίνει να αποδέχεσαι και να αποκαλύπτεις στο παιδί σου την ανθρώπινη διάστασή σου και με υπομονή, σεβασμό και ευγένεια να περπατάς διακριτικά δίπλα του, ίσως και ένα δύο βήματα πιο πίσω…».

Ελευθερία Μήτσιου (απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Τρικάλων)

«Μαμά σημαίνει πολλά… αγάπη, αγκαλιά, φιλί, χαρά, πόνος… Τέλεια μητέρα δεν υπάρχει αλλά υπάρχει αυτή που προσπαθεί, κάνει λάθη, χάνει την ψυχραιμία της όμως αγαπά τα παιδιά της περισσότερο και από την ζωή της… Μανούλες εκεί έξω είστε οι καλύτερες μανούλες για τα παιδιά σας. Μην το ξεχνάτε!».

Trikalanews
Author: Trikalanews


Στον Δήμαρχο Τρικκαίων η νέα Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων η νέα Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Συνάντηση γνωριμίας με τη νέα κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑΔ (Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας) είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων …
Παρέμβαση Κουρέτα για το κατάστημα Πειραιώς στην Αγιά

Παρέμβαση Κουρέτα για το κατάστημα Πειραιώς στην Αγιά

Επιστολή Δημήτρη Κουρέτα στη διοίκηση της τράπεζας για τη ζωτική σημασία της διατήρησης του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος της περιοχής …
Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε

Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε

Για βοοειδή με ηλικία έως 10 έτη και για αίγες και αιγοπρόβατα με ηλικία έως 8 έτη …
Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Πύλης στο Δημαρχείο Πύλης …