ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Τρίκαλα: Βολές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη από την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου

24 Jul 2024

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων επικρίνει τον Υπουργό Υγείας για την επίταξη ιδιωτών γιατρών και την απαγόρευση συνταγογράφησης, ζητώντας κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Κατά του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη βάλλει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Μαρία Αθανασίου-Γιαγιάκου, αναφορικά με το θέμα της επίταξης των ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και της απαγόρευσης συνταγογράφησης.

Με δημόσια ανακοίνωση της η Πρόεδρος του ΙΣΤ επισημαίνει τα εξής:

«Γιατί κε Υπουργέ,τόσο μένος και απαξίωση σε ένα σώμα, τους Ιδιώτες Ιατρούς, που χρόνια προσέφεραν και προσφέρουν στη ΠΦΥ, πολλές φορές με προσωπικές απώλειες (οικονομικές και ψυχολογικές…βλέπε εργαστηριακούς γιατρούς με claw back και rebate); Οι επιθέσεις αυτές δε σας τιμούν καθώς και δε τιμούν τη χώρα την οποία εκπροσωπείτε ως κυβερνητική αρχή! Πυλώνας μιας ευνομούμενης πολιτείας είναι η Υγεία που δυστυχώς μέρα τη μέρα όλο και περισσότερο τη γυρίζετε στη μεσαιωνική εποχή και τακτική.

Η κατάρρευση και οι χρόνιες παθογένειες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (υποστελέχωση ,υπό αμοιβές, ελλείψεις, διαρροή και έξοδος Ιατρών από τη χώρα),τώρα, εμπλουτίζονται με το επαίσχυντο άρθρο 56 στο νομοσχέδιο για τη ψυχική μεταρρύθμιση που θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής σε λίγες μέρες. Αντισυνταγματικό, όπως ακριβώς και το άρθρο 69 που αφορούσε τους εργαστηριακούς και τους απειλούσε με διακοπή συμβάσεων σε περίπτωση απεργίας ή διαμαρτυρίας μπρος στις ληστρικές παρακρατήσεις που απειλούν με θάνατο τον κλάδο. Αυτή είναι η απάντησή σας σε ένα κλάδο που πάσχισε και πασχίζει για την υγεία των πολιτών σε σημεία εξουθένωσης ψυχικής και οικονομικής; Απειλές και εξαναγκασμοί; Επιτάξεις και απαγόρευση συνταγογράφησης; Μάθετε, λοιπόν, πως τον μόνο που βλάπτετε είναι το ίδιο το σύστημα Υγείας, ιδιωτικό και δημόσιο, τον ίδιο τον ασθενή που αναγκαστικά θα οδηγηθεί στις ήδη υπερφορτωμένες δημόσιες δομές για να γράψει εξετάσεις και φάρμακα και να εξεταστεί στην εφημερία των δομών αυτών από εναλλασσόμενους-διερχόμενους γιατρούς ,που εξουθενωμένοι θα κληθούν να βλέπουν μαζικά κόσμο χωρίς-εκ των πραγμάτων αδύνατο-ποιοτική υπηρεσία Υγείας.

Μάθετε, επίσης, πως οι γιατροί έχουν και αξιοπρέπεια και εξυπνάδα, διακριτικότητα και διάθεση προσφοράς. Το έχουν αποδείξει, άλλωστε, σε εποχές κρίσεων πχ η πρόσφατη πανδημία. Ποτέ δεν ήταν της προχειρότητας και Ποτέ των λύσεων στις οποίες εξωθείτε .Μάθανε να ασκούν υπεύθυνα ,συστηματικά, οργανωμένα το λειτούργημά τους με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς. Αυτό το διδάχθηκαν από μικρά παιδιά και έπειτα στις ιατρικές σχολές τους που αποτελούν την κορωνίδα των επιστημών. Ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, μη αποδεχόμενη την υβριστική συμπεριφορά του Υπουργού Υγείας, καλώ τα μέλη μας σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που θα αποφασιστούν μέσα από την Έκτακτη συνεδρίαση των προέδρων της χώρας αύριο Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 και κατόπιν γενικής συνέλευσης των κατά τόπους ιατρικών συλλόγων. Μπορεί ως νομός να μην ανήκουμε στις 14 περιοχές υψίστης ανάγκης, αλλά συνάδελφοι, να είστε σίγουροι ότι έρχεται και η σειρά μας»!

Φιλικά.

Μαρία Αθανασίου.
Πρόεδρος ΙΣΤ

Trikalanews
Author: Trikalanews

MyCoast: Πρόστιμα 8,5 εκατ. ευρώ για παραβάσεις σε παραλίες μετά από 20.500 ελέγχους

MyCoast: Πρόστιμα 8,5 εκατ. ευρώ για παραβάσεις σε παραλίες μετά από 20.500 ελέγχους

Σαρωτικοί έλεγχοι αποκάλυψαν εκατοντάδες παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα, με σφραγίσεις επιχειρήσεων και αυστηρά πρόστιμα για την προστασία του αιγιαλού …
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το κράτος στο κινητό του πολίτη

Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το κράτος στο κινητό του πολίτη

Η Ελλάδα επενδύει σε Τεχνητή Νοημοσύνη και νέες τεχνολογίες για την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης και της υγείας, με στόχο την …
Τρίκαλα: 52χρονος κλείδωνε τη γυναίκα του στο σπίτι όταν έφευγε για δουλειά

Τρίκαλα: 52χρονος κλείδωνε τη γυναίκα του στο σπίτι όταν έφευγε για δουλειά

Ο δράστης κρατούσε κλειδωμένη τη σύζυγό του και τα παιδιά τους, προκαλώντας ανησυχία στους γείτονες και παρέμβαση της αστυνομίας …
Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Νταϊλιάνη

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Νταϊλιάνη

Η Ελένη Ιωάν. Νταϊλιάνη, σε ηλικία 87 ετών, έφυγε από τη ζωή …