Νομαρχιακά ΝέαΠρωτοσέλιδα

Τρίκαλα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA και δασικά οικοσυστήματα

10 Aug 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές και περιοχές NATURA από 11 έως 18 Αυγούστου 2024 για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Από την Κυριακή 11 Αυγούστου έως και την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, θα ισχύει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, συμπεριλαμβανομένων περιοχών NATURA, δασικών οικοσυστημάτων, πάρκων και αλσών.

Το μέτρο εφαρμόζεται για την πρόληψη πυρκαγιών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εξαιρέσεις ισχύουν για οχήματα και προσωπικό κρατικών υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων που επιτηρούν τις περιοχές. Η πλήρης λίστα των περιοχών και οι χάρτες είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Δελτίο Τύπου της ΠΕ Τρικάλων:

Από 11-8-2024 μέχρι και 18-8-2024 «Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση».

Την ερχόμενη εβδομάδα από 11-8-2024 μέχρι 18-8-2024, παρόλο που ο χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για την ΠΕ Τρικάλων, μπορεί να μην είναι σε πολύ υψηλή επικινδυνότητα, όμως μετά από συσκέψεις με το Υπουργείο Κλιματική κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, παρακαλούμε όλους να είναι σε πλήρη ετοιμότητα όπως όταν έχουμε πολύ υψηλό δείκτη. Άρα υπενθυμίζουμε ότι όλη την επόμενη εβδομάδα θα θέσουμε σε ισχύ την απόφαση αρ.264537/10-06-2024 της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, από 11-8-2024 μέχρι 18-8-2024.

Σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισυνάπτεται πίνακας (παράρτημα 1) με τις περιοχές της Π. Ε. Τρικάλων, όπου εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο χάρτης σε πλήρη ανάλυση θα είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας(www.thessaly.gov.gr).

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιπλέον, απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο. Το γενικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς περιοχές» με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν σε κάθε περιοχή ευθύνης, σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος.

Παρακαλούνται οι πολίτες:

  • Να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία.
  • Να ακολουθούν τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα.
  • Να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).
  • Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
  • Σε περιπτώσεις ανάγκης, επικοινωνείτε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ. 199 – Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112 – ΕΚΑΒ 166).
Trikalanews
Author: Trikalanews


Εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο

Εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ εξαπολύει δεκάδες επιθέσεις εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ, μετά από τις φονικές εκρήξεις ασυρμάτων που κόστισαν τη ζωή σε …
Κλειστό το κεντρικό κτήριο του Μύλου Ματσόπουλου - Ανοικτά τα υπόλοιπα

Κλειστό το κεντρικό κτήριο του Μύλου Ματσόπουλου – Ανοικτά τα υπόλοιπα

Ο Δήμος Τρικκαίων διευκρινίζει ότι το μουσείο στο κεντρικό κτήριο του Μύλου του Ματσόπουλου , που φιλοξενεί το Βιομηχανικό Μουσείο …
Επίσκεψη του Υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στη Φαρκαδόνα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στη Φαρκαδόνα

Η “Κίνηση Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας” καλεί όλους τους δημότες να παρευρεθούν αύριο, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας …
Τα παιδιά, η πάλη και ……. ο ΑΠΣ Τρίκαλα!!!

Τα παιδιά, η πάλη και ……. ο ΑΠΣ Τρίκαλα!!!

Ο αθλητισμός δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μέσο προαγωγής και βελτίωσης του ανθρώπου.  …