ΕλλαδαΠρωτοσέλιδα

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Εντοπίστηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί καθώς μαίνεται η ανεξέλεγκτη φωτιά

30 Sep 2024

Η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, με το μέτωπο να φτάνει τα 30 χιλιόμετρα. Οι σοροί ανήκουν σε δύο εθελοντές πυροσβέστες που προσπάθησαν να βοηθήσουν, ενώ οι εκκενώσεις χωριών συνεχίζονται υπό δύσκολες συνθήκες.

Η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο παραμένει ανεξέλεγκτη, με το πύρινο μέτωπο να φτάνει τα 30 χιλιόμετρα. Δυστυχώς, έχουν εντοπιστεί δύο απανθρακωμένες σοροί κοντά στο χωριό Άνω Πιτσά Κορινθίας. Οι σοροί ανήκουν σε δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, που αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής. Οι δύο άνδρες φέρεται ότι προσπαθούσαν να βοηθήσουν σε σημεία που είχαν εγκλωβιστεί από τη φωτιά, αλλά δεν κατάφεραν να διαφύγουν.

Παράλληλα, έχουν εκκενωθεί αρκετά χωριά της περιοχής, όπως τα Μεντουργιάνικα, Καλλιθέα, Άνω Λουτρό και Κορφιώτισσα. Τα μηνύματα έκτακτης ανάγκης από το 112 καλούν τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς ασφαλέστερες τοποθεσίες​.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, με περισσότερους από 350 πυροσβέστες, 15 ομάδες δασοκομάντος, και 110 οχήματα να επιχειρούν στο σημείο. Επιπλέον, η κατάσβεση δυσκολεύεται λόγω των ισχυρών ανέμων, με εναέρια μέσα και εθελοντές να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Προεπισκόπηση εικόνας

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων

“Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή” – Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του αθλήματος της πάλης από τον ΑΠΣ Τρικάλων, …
Εορτολόγιο Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2024: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2024: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, γιορτάζουν τα εξής ονόματα: …
Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός κέρδισε 18,7 εκατ. ευρώ

Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός κέρδισε 18,7 εκατ. ευρώ

Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του Τζόκερ κατέληξε σε έναν μόνο νικητή …
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 78.233.767 ευρώ σε 84.574 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών …