ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Το πολιτικό χάος στον Δήμο Τρικκαίων – Προσωπικές επιδιώξεις σε βάρος των πολιτών

20 Oct 2024

Από την ψηφιακή επιτυχία στις υποψίες πλαστογραφίας – Η παρακαταθήκη Παπαστεργίου και οι προκλήσεις του διαδόχου του

Ο Δήμος Τρικκαίων, άλλοτε υπόδειγμα ψηφιακής καινοτομίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα διοίκησης και διαφάνειας. Ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, που ανέδειξε την πόλη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, φαίνεται πως χρησιμοποίησε την εμπιστοσύνη των πολιτών ως σκαλοπάτι για την προσωπική του ανέλιξη. Παρότι ο Παπαστεργίου έγινε γνωστός για την τεχνολογική επανάσταση που έφερε στον δήμο, η πορεία του αποκαλύπτει μια πιο σκοτεινή πλευρά, καθώς μετά την αναχώρησή του για το υπουργείο, αποκαλύπτονται ζητήματα που καλύπτονταν επί της θητείας του.

Αναμφίβολα, τα Τρίκαλα έγιναν σημείο αναφοράς χάρη στην καινοτομία και την έξυπνη πόλη που ανέπτυξε ο Παπαστεργίου. Όμως, τα επιτεύγματα αυτά φαίνεται πως λειτούργησαν κυρίως για την προσωπική του προβολή, καθώς μόλις αναχώρησε για την κεντρική πολιτική σκηνή, τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται. Το e-Trikala, που προωθήθηκε ως ψηφιακή πρωτοβουλία και υπόδειγμα τεχνολογικής ανάπτυξης, βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου, καθώς ο ίδιος ο Παπαστεργίου παραδέχθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι υπάρχει υποψία πλαστογραφίας, την οποία διαχειρίζονταν άτομα του στενού του κύκλου.

Οι πολίτες που εμπιστεύθηκαν τον Παπαστεργίου για την πρόοδο και την ευημερία της πόλης, σήμερα νιώθουν προδομένοι. Μετά την αποχώρησή του, έμειναν όλα ακάλυπτα, και τα έργα που είχαν παρουσιαστεί ως επιτυχίες, φαίνεται ότι έκρυβαν σημαντικά προβλήματα κάτω από το «ψηφιακό χαλάκι».

Ο νέος δήμαρχος, Νίκος Σακκάς, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αντιμέτωπος με σοβαρές προκλήσεις. Οι φυσικές καταστροφές, όπως ο κακός …«Δανιήλ»(daniel), και τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η καθυστέρηση των έργων υποδομής, τον ανάγκασαν να κινηθεί άμεσα για να επαναφέρει την πόλη σε μια σταθερή τροχιά. Μόλις φαινομενικά η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται, το σκάνδαλο με την e-Trikala ήρθε στο προσκήνιο, προκαλώντας ακόμα περισσότερη πίεση στη νέα διοίκηση.

Παρά τις σοβαρές καταγγελίες, η Εισαγγελία φαίνεται πως δεν έχει ασχοληθεί σε βάθος με την υπόθεση, δημιουργώντας ερωτήματα για την έλλειψη αντίδρασης. Οι πολίτες παραμένουν στο σκοτάδι, ενώ η διοίκηση προσπαθεί να διαχειριστεί τις συνέπειες.

Είναι πλέον εμφανές ότι τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή διοίκηση αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαχείρισης. Οι προσωπικές επιδιώξεις του Παπαστεργίου, που έφυγε από την πόλη για να αναλάβει ανώτερη πολιτική θέση, έχουν αφήσει τον δήμο σε μια ασταθή κατάσταση. Η διαδοχή του από τον Σακκά, αν και ελπιδοφόρα στην αρχή, σκιάζεται πλέον από τα σκάνδαλα που αναδύονται.

Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι πώς θα επηρεαστούν οι πολίτες από τις πολιτικές φιλοδοξίες των ηγετών τους; Με τα έργα να καθυστερούν, τα σκάνδαλα να κλονίζουν την εμπιστοσύνη στη διοίκηση, και την πόλη να παλεύει να βρει σταθερότητα, οι Τρικαλινοί καλούνται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής αστάθειας.

Ο Δήμος Τρικκαίων, από πρότυπο ψηφιακής καινοτομίας, τώρα αντιμετωπίζει ένα μέλλον αβέβαιο. Οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα πολιτικά παιχνίδια φαίνεται να έχουν βλάψει περισσότερο την πόλη παρά να τη βοηθήσουν. Το στοίχημα πλέον είναι αν η τωρινή διοίκηση θα μπορέσει να ξεπεράσει τις σκιές του παρελθόντος και να αναδείξει μια νέα πορεία, που θα εξυπηρετεί πραγματικά τους πολίτες και όχι τις προσωπικές επιδιώξεις των ηγετών της.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Πλημμυροπαθείς Μεγάλων Καλυβίων ζητούν άμεσες λύσεις από τον Δήμαρχο Τρικκαίων

Πλημμυροπαθείς Μεγάλων Καλυβίων ζητούν άμεσες λύσεις από τον Δήμαρχο Τρικκαίων

Οι κάτοικοι της Δ.Ε Μεγάλων Καλυβίων, που επλήγησαν από τις πλημμύρες, συναντώνται την Τρίτη με τον Δήμαρχο Τρικκαίων …
Β’ Ερασιτεχνική: Ριζαριό και Αχιλλέας οδηγούν στον 2ο όμιλο

Β’ Ερασιτεχνική: Ριζαριό και Αχιλλέας οδηγούν στον 2ο όμιλο

Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ ερασιτεχνικής με το Ριζαριό και τον Αχιλλέα Μπάρας να διατηρούν το …
Γ’ Εθνική: Έμεινε μόνος ο Πιερικός στην κορυφή

Γ’ Εθνική: Έμεινε μόνος ο Πιερικός στην κορυφή

Παρέμεινε μόνος στη κορυφή της βαθμολογίας ο Πιερικός αφού συνέτριψε τον Αστέρα Πετριτή με 7-0, τη στιγμή που η Αναγέννηση …