Διαβάστε επίσηςΥπολοιποι Δημοι

Το νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βροντερού στον Μαράβα – Πότε θα γίνει το φετινό αντάμωμα

22 Jun 2024

Θα ιδρυθεί και Λαογραφικό Μουσείο, όπου θα αναφέρεται τον γενεαλογικό δέντρο κάθε οικογένειας με καταγωγή από το Βροντερό.

Εθιμοτυπική επίσκεψη έκανε το Δ.Σ. του Νεοϊδρυθέντος Πολιτιστικού Συλλόγου Βροντερού, στον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα στο Δημαρχείο την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 11.00 όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό.

Ο κ. Μαράβας αφού τους καλωσόρισε τους συνεχάρη για αυτήν τους την πρωτοβουλία με την ίδρυση του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου, για να ζωντανέψει ξανά το Χωριό και να αναβιώσουν τα ήθη, τα έθιμα και η Πολιτιστική ιστορία του Βροντερού, «σαν Δήμος Πύλης θα συμβάλλουμε βοηθώντας τις δραστηριότητες σας, όπως κάνουμε εδώ και χρόνια σαν Δημοτική Αρχή προς όλους τους Συλλόγους του Δήμου Πύλης».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων/νος Γωγάκος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τους μελλοντικούς στόχους και τις Πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου, όπως την κατασκευή ξύλινο οικήματος για την στέγαση των γραφείων του Συλλόγου, την διοργάνωση του Ανταμώματος των Απανταχού Βροντοριανών καθορισμένο στις 3 Αυγούστου 2024, στην πλατεία του Χωριού με δημοτική ορχήστρα και παραδοσιακό φαγητό.

Επίσης τόνισε την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου που σαν βάσει θα έχει τον Γενεαλογικό Χαρακτήρα, όπου θα αναφέρεται τον γενεαλογικό Δέντρο κάθε οικογένειας με καταγωγή από το Βροντερό.

Παρόντες με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κων/νο Γωγάκο ήταν ο Γραμματέας κ. Δημήτριος Πατσιαντζής και η Ταμίας κ. Ευαγγελία Χρυσόμαλου.

Trikalanews
Author: Trikalanews


Νέο περιστατικό με χρήση κινητού σε Γυμνάσιο της Πάτρας – Δύο μαθητές τιμωρήθηκαν με αποβολή

Νέο περιστατικό με χρήση κινητού σε Γυμνάσιο της Πάτρας – Δύο μαθητές τιμωρήθηκαν με αποβολή

Λίγες εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων και με την απαγόρευση της χρήσης κινητών εντός σχολικών συγκροτημάτων να ισχύει, ένα …
Με 4,6 εκατ. € η άσφαλτος λάμπει στα χωριά, η πόλη… στην αναμονή

Με 4,6 εκατ. € η άσφαλτος λάμπει στα χωριά, η πόλη… στην αναμονή

Ο αντιδήμαρχος έργων σε πρώτο πλάνο για τις αγροτικές βελτιώσεις, αλλά η κεντρική πλατεία… ψάχνει τον δρόμο της …
40ήμερο Μνημόσυνο Δημητρίου Κων. Ούτρα

40ήμερο Μνημόσυνο Δημητρίου Κων. Ούτρα

Τελούμε την Κυριακή 22 – 9 – 2024 , στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου στο Γαρδικάκι Τρικάλων , 40ήμερο Μνημόσυνο …
Εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο

Εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ εξαπολύει δεκάδες επιθέσεις εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ, μετά από τις φονικές εκρήξεις ασυρμάτων που κόστισαν τη ζωή σε …