Άρθρα – Απόψεις

Το μεταναστευτικό, η επόμενη μεγάλη κρίση για τη χώρα μας: Να γίνουμε ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ και όχι ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ….

17 Sep 2024

 Όσοι εντρυφούν ή έχουν ασχοληθεί με το μεταναστευτικό πρόβλημα, από καιρό προειδοποιούσαν ότι αργά ή γρήγορα η Ευρώπη και γενικότερα ο δυτικός κόσμος, θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα, που η ανεξέλεγκτη και αθρόα μετανάστευση Αφροασιατών, προκαλεί.

-Τα αίτια των αυξημένων και ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών , υπό το πρόσχημα και την κάλυψη τις περισσότερες φορές του status του πολιτικού πρόσφυγα, είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω.

-Πέραν της αυτονόητης βοήθειας των προηγμένων χωρών προς τις χώρες εκροής μεταναστών ,η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι όσο οι δυτικές κοινωνίες εθελοτυφλούν και αφήνουν τη διαχείριση του μεταναστευτικού στις διάφορες ΜΚΟ ,τις οποίες χρηματοδοτούν αδρά, τόσο το πρόβλημα θα οξύνεται.

– Πολλά μέλη των ΜΚΟ , έχουν κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία ή συναυτουργία στη διακίνηση παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη και την χώρα μας. Παρ’ όλα αυτά, δραστικά μέτρα εναντίον τους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ΔΕΝ έχουν ληφθεί .

-Μάλιστα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και βορείων μελών της, όχι μόνο ΔΕΝ τίθενται φραγμοί στην ανεξέλεγκτη δράση τους, αλλά κατηγορούν από κοινού τις νότιες χώρες υποδοχής ότι δεν φέρονται «αρκούντως ανθρωπιστικά» στους παράνομους μετανάστες .

– Είναι γνωστή η κατηγορία της Γερμανίας κατά της Ιταλίας, που δεν δέχονταν πλοίο Γερμανικής ΜΚΟ, έμφορτο μεταναστών …. Οι «ανθρωπιστές» Γερμανοί , κατηγορούσαν την Ιταλία για έλλειψη ανθρωπισμού…..Όπως κατηγορούσαν και την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μάλτα κλπ…..

-Τώρα, οι «ανθρωπιστές» Γερμανοί κλείνουν τα σύνορα τους ,κόντρα στη Συνθήκη Σένγκεν και το Ενωσιακό δίκαιο και καλούν τους ….λιγότερο «ανθρωπιστές» νότιους ,να δεχθούν πίσω αυτούς που εκείνοι δεν θέλουν στη χώρα τους!!!!

-Μάλιστα, μας εγκαλούν γιατί ΔΕΝ δίνουμε γενναιόδωρα επιδόματα στους αλλοδαπούς, έτσι ώστε να μην πάνε στη Γερμανία ,η οποία λόγω των υψηλών επιδομάτων αποτελεί πόλο έλξης γι’ αυτούς.

-Το θέμα φαίνεται ότι έθεσε στον Πρωθυπουργό ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας κατά την επίσκεψη του στην ΔΕΘ και πήρε την δέουσα απάντηση του: Η Ελλάδα σε καμμιά περίπτωση ΔΕΝ πρόκειται να εξισώσει ή να δώσει σε αλλοδαπούς παραπάνω επιδόματα από τους Έλληνες πολίτες.

– Το θέμα είναι μείζον, υπαρκτό και εθνικό , γι’ αυτό απαιτείται ομοφωνία του πολιτικού κόσμου για την καλύτερη αντιμετώπιση του. Η αντιπολίτευση και δη η αριστερά ,θα πρέπει να συμβάλει στην προσφορότερη αντιμετώπιση του προβλήματος, υπό την αυτονόητη τήρηση των προνοιών του διεθνούς δικαίου.

– Η δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι η Ελλάδα «δεν θα δεχθεί να γίνει ο σάκος του μποξ και αποθήκη ψυχών», είναι αποκαλυπτική της αποφασιστικότητας της Ελλάδας να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα, που είναι και Ευρωπαϊκά.

-Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί, με ή και χωρίς Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση . Το νέο Ευρωπαϊκό σύμφωνο για το Άσυλο και την Μετανάστευση ,θα πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς εκπτώσεις. Η μετανάστευση είναι Ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι πρόβλημα των πρώτων χωρών υποδοχής.

-Οι επιστροφές των μη δικαιούχων ασύλου Αλλοδαπών στις χώρες προέλευσης τους, θα πρέπει να είναι Ευρωπαϊκή υπόθεση.

– Η FRONTEX θα πρέπει να είναι δύναμη αποτροπής και όχι δύναμη καταγραφής των εισερχομένων αλλοδαπών. Η Ευρώπη και δη η Γερμανία με το ειδικό της βάρος, θα πρέπει να πιέσει την Τουρκία να δέχεται επιστροφές μη δικαιωμένων ασύλου Αλλοδαπών, όπως υποχρεούται από τη Συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας .

-Να είμαστε ΠΡΟΜΉΘΕΙΣ και όχι ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ,για να μη ξαναζήσουμε τη φρικτή εμπειρία του 2015.

Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης ,πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews


Συνάντηση Σακκά – εκπροσώπων Συλλόγου Τυφλών  

Συνάντηση Σακκά – εκπροσώπων Συλλόγου Τυφλών  

Θέματα των Τρικαλινών τυφλών συζήτησαν σε μια πρώτη συνάντηση, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς και η αντιπρόεδρος …
Αύριο η κηδεία του 64χρονου Καλαμπακιώτη Ιωάννη Καρανίκα

Αύριο η κηδεία του 64χρονου Καλαμπακιώτη Ιωάννη Καρανίκα

Με βαθιά θλίψη η τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας και του Δήμου Μετεώρων αποχαιρετά τον αγαπητό συμπολίτη μας, Ιωάννη Καρανίκα, ο …
Ολοκληρώνεται το αντιπλημμυρικό έργο της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

Ολοκληρώνεται το αντιπλημμυρικό έργο της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

Ενημέρωση Σακκά για τον προς ολοκλήρωση αντιπλημμυρικό αγωγό της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα …
Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Αποστόλου

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Αποστόλου

Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου, Χρήστου Αποστόλου, ο οποίος έφυγε από …