Καρδίτσα

Το κορυφαίο έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Γιώργου Σεφέρη στην Κρυοπηγή Αργιθέας

13 Aug 2024

 Η σημαντικότερη συναυλία- αφιέρωμα του φετινού καλοκαιριού περιλαμβάνει το ιστορικό εξάφωνο έργο, την λαϊκή καντάτα “Επιφάνεια Αβέρωφ” των Μίκη Θεοδωράκη – Γιώργου Σεφέρη σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 στις 8.30 κάτω από τον Πλάτανο, στην πανέμορφη Κρυοπηγή Αργιθέας του νομού Καρδίτσας.

Σε μια μοναδική εκδήλωση που θα τιμηθεί ο εκλεκτός συμπολίτης Γιώργος Κωνσταντάκος, η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη θα ερμηνεύσει το συγκλονιστικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, “Κράτησα την ζωή μου” σε ποίηση του μοναδικού Νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη.

Η σπουδαία Ιστορική συναυλία πραγματοποιήθηκε ξανά στο παρελθόν υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη, στο Κολλέγιο Αθηνών τον Μάϊο του 1991 παρουσιάζοντας το μεγαλειώδες έργο, την λαϊκή καντάτα “Επιφάνεια Αβέρωφ”.

Μια καντάτα μοναδική που πρωτοπαρουσιάστηκε στο “Ολυμπιά” στο Παρίσι με αφηγητή τον Υβ Μοντάν και λαϊκό τραγουδιστή τον Αντώνη Καλογιάννη.

Μία σύνθεση που ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει διευθύνει επανειλημμένα με τους κορυφαίους ερμηνευτές της Μ. Θεοδωράκη, Αντώνη Καλογιάννη ,Πέτρο Πανδή κ.α. και αφηγητές το Νίκο Κούρκουλο, τον Χρήστο Τσιάγκα κ.α. , θα διευθύνει ξανά προς τιμήν του Γιώργου Κωνσταντάκου για το έργο και την προσφορά του, κάτω από τον πλάτανο, στην πλατεία της γενέτειρας γής του την Κρυοπηγή Αργιθέας.

Την απαγγελία της καταπληκτικής ποίησης του Γιώργου Σεφέρη θα κάνει ο μοναδικός Αλέξης Κωστάλας, δίνοντας ιδιαίτερο πνευματικό βάθος στην εκδήλωση με την παρουσία του.

Στο πιάνο θα συνοδεύει η εκλεχτή καθηγήτρια πιάνου Θεανώ Χειράκη.

Στο μπουζούκι ο αξιόλογος ερμηνευτής Θανάσης Νικολάου, ενώ η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης θα ερμηνεύσει την εκπληκτική καντάτα σε συνεργασία με τον Νίκο Ευθυμιάδη στη λαϊκή φωνή και τη διεύθυνση.

Ένα κορυφαίο έργο, μία σημαντική συναυλία, ίσως η κορυφαία του φετινού καλοκαιριού.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Οι γονείς του 5ου Γυμνασίου ενημερώνονται

Οι γονείς του 5ου Γυμνασίου ενημερώνονται

Οι γονείς κλήθηκαν από το σχολείο την Πέμπτη στις 17:30 στις 10 Οκτωβρίου για να ενημερωθούν για τη φυσιογνωμία, το …
Συνεχής κατάρτιση και ψηφιακές υποδομές - Προτεραιότητες του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Συνεχής κατάρτιση και ψηφιακές υποδομές – Προτεραιότητες του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Προτεραιότητά μας η συνεχής κατάρτιση και ενημέρωση των επιχειρήσεων …
Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου …
Πρώτη φετινή έξοδος για τον Αία Τρικάλων FC

Πρώτη φετινή έξοδος για τον Αία Τρικάλων FC

Χαμόγελα, εμπειρίες και πολύ ποδόσφαιρο περιείχε το «μενού» για το Σαββατοκύριακο 12-13/10. Η ακαδημία Αίας Τρικάλων FC μετακινήθηκε εντός και …