Άρθρα – ΑπόψειςΚαρδίτσα

«ΤΟ ΦΑΡΑΩΝΙΚΟ……ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ»

24 Sep 2024

Αγαπητοί Πολίτες

Θλίψη και ανησυχία προκάλεσαν για μία ακόμα φορά οι αλλεπάλληλες τελευταία εξαγγελίες!! για επικαιροποίηση και αναβάθμιση της μελέτης του Φράγματος Μουζακίου, με σκοπό υποτίθεται την αντιπλημμυρική θωράκιση!! του τόπου μας.

Λογικά και μόνον αν αξιολογηθούν αυτές οι ανακοινώσεις είναι τουλάχιστον ατεκμηρίωτες και βρίσκονται εκτός της σημερινής κλιματικής πραγματικότητας, όπως εμφανίζονται στις δημόσιες επικρίσεις της Greenpeace!!! Και στην κυνική ομολογία κάποιας ολλανδικής εταιρίας για την μη αποτελεσματικότητα των μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας που εισηγείται!!! πιθανολογώντας μάλιστα σε μεγάλο βαθμό ότι, «οι περιοχές της Θεσσαλίας που πλημμύρισαν από τον Daniel θα εξακολουθήσουν να πλημμυρίζουν»!!!!

Είναι φανερό πλέον ότι κάποιοι επενδύουν! «Στην κοροϊδία του αφηγήματος Φράγμα Μουζακίου»! φορτώνοντας σ αυτό τα τυχόν προ και μετά Ιανού και Daniel Λάθη! Σπατάλες! Παράλειψη Ανανέωσης του Χάρτη Κινδύνου Πλημμύρας! Αστοχίες μελετών, Αέναα και χωρίς νόημα Έργα!! Κακοτεχνίες! Ευθύνες για το Ξέκαμα!! και την Αλλοίωση του Περιβάλλοντος! τους Πνιγμούς!!! των Δικών μας ανθρώπων!!!! Την Καταστροφή και λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας! κ.α.

Κανένας δεν αναζητεί τους λόγους που δεν αξιοποιήθηκαν οι μελέτες των Απ. Κουτσοκώστα 1925 και Στ. Μαγειρία ΔΕΗ 1972, 1986! και Ουδείς λαμβάνει υπόψη τον συντονιστή δράσεων για λύσεις από τη φύση! του WWF! Που λέει ότι, το Φράγμα στο Μουζάκι, «Δεν θα λύσει το πρόβλημα, αντίθετα μπορεί και να το επιδεινώσει, Με τόσο μεγάλες ροές φερτών υλικών θα θέλει ξεμπάζωμα! κάθε πέντε χρόνια! Ενώ αν σπάσει η καταστροφή θα είναι πολλαπλάσια!».

Όλα πλέον δείχνουν ότι, οι αρμόδιοι όλως περιέργως αγνοούν!! έγκυρες και έγκαιρες προειδοποιήσεις, τοποθετήσεις και μελέτες ειδικών υδρολογίας και υδατικών συστημάτων αλλά και αξιόπιστων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι προτείνουν με Απόλυτη Προτεραιότητα τα έργα Ορεινής Υδρονομίας! για επιβράδυνση και απόσβεση της ορμητικότητας του νερού, με ανάσχεση και απαλλαγή από φερτές ύλες, όσο πιο ψηλά γίνεται! Δηλαδή εισηγούνται,

Μικρά Ορεινά Φράγματα! Βάρους!!!

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι, το ολιστικό σχέδιο για τη θωράκιση της περιοχής μας αγνοείται! και στο προσκήνιο προβάλλουν συνεχώς τα προκλητικά μισθολόγια! του ΟΔΥΘ και οι αντιφατικές μελέτες για «πανάκριβα και αλλότρια έργα εκτροπής Αχελώου!! με αμφίβολους ενεργειακούς, αρδευτικούς και υδρευτικούς τελευταία σκοπούς!!», παρωχημένης γενιάς δισεκατομμυρίων ευρώ!!

Δίκαια αγανακτούν οι Πολίτες του Μουζακίου ζητώντας πίσω τη ζωή τους!!!! και την ησυχία τους!!!! με αίσθημα ασφάλειας!!!! Και όχι,

«Με τη Χίμαιρα….της Δήθεν Αντιπλημμυρικής Προστασίας»

Μουζάκι 24-9-2024 Αστέριος Βασιλάκος

Γραμματέας Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου

Trikalanews
Author: Trikalanews

Το Χαλίκι Ασπροποτάμου απέναντι σε μία οικολογική καταστροφή

Το Χαλίκι Ασπροποτάμου απέναντι σε μία οικολογική καταστροφή

Στην Κεντρική Πίνδο, στα ακραία όρια του νομοί μας με την Ήπειρο, στο Χαλίκι του Ασπροποτάμου, η νεόκοπη ”ανάπτυξη” που …
Πειθώ: Τέχνη ή Τεχνική;

Πειθώ: Τέχνη ή Τεχνική;

«Για να είσαι πειστικός πρέπει να είσαι πιστευτός …
Πρωτοπόρος ο Δήμος Πύλης στην κατασκευή Κυνοκομείου

Πρωτοπόρος ο Δήμος Πύλης στην κατασκευή Κυνοκομείου

Με εντατικούς ρυθμούς ο Δήμος Πύλης προχωρά τα έργα στην περιοχή του Κυνοκομείου στην Φήκη, όπου με τα Μηχανήματα του …