Events – ΕκδηλώσειςΠρωτοσέλιδα

Τί μπορείτε να κάνετε σήμερα Κυριακή στα Τρίκαλα

31 Mar 2024

Τί «παίζει» στα Τρίκαλα σήμερα

Μία μέρα γεμάτη πολιτισμό μπορεί να απολαύσεις κανείς σήμερα, Κυριακή, στα Τρίκαλα με τις εκδηλώσεις να είναι ποικίλες και να ξεκινούν από το πρωί και να συνεχίζουν έως και το βράδυ.

Για όσους διψούν για λίγη κουλτούρα, το Trikalanews.gr φρόντισε για εσάς και σας παρουσιάζει το σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της πόλης:

To «Poor Things» στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

Από την Πέμπτη 28/3 έως την Τετάρτη 3/4 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων θα προβάλλεται η βραβευμένη οσκαρική ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things».

Η ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, στις 21:45, στον ίδιο χώρο, στο πλαίσιο της φετινής συνεργασίας.

Ώρες προβολών 20.00 και 22.15

Γενική είσοδος: 5 €, φοιτητικά –μαθητικά 4 €

Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20090

Βραβεία: 4 Όσκαρ, Χρυσός Λέοντας Φεστιβάλ Βενετίας

Η Μπέλα Μπάξτερ, μια νεαρή νεκρή γυναίκα στη βικτωριανή Αγγλία, ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Γκούντγουιν Μπάξτερ. Υπό την προστασία του, η Μπέλα ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, το σκάει με τον Ντάνκαν Γουέντερμπερν, έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους.

Είδος: Δραματική κομεντί

Χώρα: Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ

Σκηνοθέτης: Γιώργος Λάνθιμος

Πρωταγωνιστούν: Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, Μαρκ Ράφαλο, Ράμι Γιούσεφ

Διάρκεια: 141′

Παρουσίαση βιβλίου «τύχη και τιμή» του Αποστόλη Σπαθή

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στις 7:30 μ.μ.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από τους καλεσμένους ομιλητές και συνεργάτες:

κα Ευθυμία Μπρέλλα, Ψυχολόγος ΠΕ 23

κα Βάγια Κουκούδα, Φιλόλογος ΠΕ 02

κα Ελένη Μουσιώνη, Φιλόλογος ΠΕ 02

κα  Φανή Σμιξιώτη, Εκπαιδευτικός ΠΕ 86, Διευθύντρια του 5ουΓυμνασίου Τρικάλων

κος Απόστολος Καραδήμας, Εκπαιδευτικός ΠΕ 79,

κος Απόστολος Σπαθής, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας ΠΕ 70

Εικαστική Έκθεση «Την πόλη μου κεντώ!»

Μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση της Ξανθιώτισσας Ανθής Κουρτίδου φιλοξενείται στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό του Κέντρου Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.

Κτίρια και αρχοντικά της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης αποτυπωμένα σε καμβά ζωγραφικής με βελόνα και κλωστή συναντούν κτίρια των Τρικάλων και αφηγούνται ιστορίες με έναν τρόπο μοναδικό!

Μια συνάντηση της κεντητικής τέχνης με την ζωγραφική που οδηγεί σε πετρόχτιστα αρχοντικά, σε σοκάκια πλακόστρωτα, και σε επιβλητικές κατοικίες!

Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαρτίου έως 7 Απριλίου 2024.

Ώρες επισκέψεων: 9.00-15.00 & 17.30-21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Έργο του ντε Φιλίππο από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στις 6.00 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Αχ, αυτά τα φαντάσματα» του σπουδαίου Ιταλού θεατράνθρωπου Εντουάρντο ντε Φιλίππο, που γράφτηκε το 1946 και είναι μια βαθιά ανθρώπινη κωμωδία που έχει ως στόχο να στηλιτεύσει τους ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν ότι το χρήμα είναι η μοναδική λύση για όλα τα προβλήματα στη ζωή, παραβλέποντας την αξία της αγάπης.

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία όπου αντιμετωπίζονται με ασυνήθιστα χιουμοριστικό και σατιρικό τρόπο, διατηρώντας ωστόσο τη σοβαρότητά τους, λαϊκές δοξασίες και θρύλοι περί φαντασμάτων. Ο συγγραφέας μάς μεταφέρει στη Νάπολη, σ’ ένα τεράστιο σπίτι όπου συγκατοικούν άνθρωποι και φαντάσματα, πονεμένες και καταραμένες ψυχές αλλά και αθώοι και ερωτευμένοι άνθρωποι, όλοι τους ήρωες σ’ αυτή την υπέροχη κωμωδία του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, ο οποίος καυτηριάζει τον εγωισμό που ορθώνεται σαν τείχος και αποκόπτει κάθε ανθρώπινη επικοινωνία.

Ο ήρωας του έργου είναι ένας άνθρωπος αδύναμος και νικημένος από τη μιζέρια της καθημερινότητας, ο οποίος αποφασίζει να μετακομίσει στο αχανές διαμέρισμα ενός ναπολιτάνικου μεγάρου όπου ο ιδιοκτήτης του τον αφήνει να μένει χωρίς ενοίκιο, γιατί θέλει να ξορκίσει τις φήμες ότι στο σπίτι κυκλοφορούν φαντάσματα.

Ο συγγραφέας συνθέτει με εκπληκτική μαεστρία την πραγματικότητα με τη φαντασία, τις λαογραφικές παραδόσεις με τα ήθη και έθιμα του λαού, τη σάτιρα με τη φάρσα, την κοινωνική πραγματικότητα με τον καθημερινό βίο του λαϊκού ανθρώπου, τον οποίο συμπόνεσε όσο κανείς άλλος συγγραφέας στον καιρό του.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές και οι μαθήτριες Ε’-Στ’ Δημοτικού:

Αγγελάκης Χρήστος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Ζιάκας Χρήστος, Ιακωβάκη Δήμητρα, Κουλιεράκη Αριάδνη, Κουνάβας Ερμής, Μαρδάνη Ελισάβετ, ΜπλάτσαΑριστέα, Μπομπότη Αλεξάνδρα, Μπούρχα Δήμητρα, Πουλιάνα Λίλιαν, Πουλιάνας Χρήστος, Στεφανίδου Κάτια, Ταμβακά Βασιλική, Τζατζάκη Άννα, ΤόγελουΚωνσταντίνα, Τσαγγαρά Μυρτώ.

Εμψυχώτρια τμήματος: Βίκυ Ιακωβάκη

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων λειτουργεί από το 1998 στην πόλη μας με ιδιαίτερη επιτυχία, συμπληρώνοντας φέτος 26 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παρουσίας. Η ίδρυση και η λειτουργία του συμβάλλει στη διαμόρφωση της αισθητικής και θεατρικής αγωγής των παιδιών, των εφήβων, των νέων και των ενηλίκων. Είσοδος ελεύθερη.

Ο Χρ. Γκίμτσας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Μετά την Έλλη»

Ο Τρικαλινός γιατρός Χρήστος Γκίμτσας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο με τίτλο «μετά την Έλλη» σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 και ώρα 11πμ στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Την παρουσίαση επιμελείται το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και οι εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ.

Σχολιάζουν οι Μαρία Αγναντή, Ντίνα Μαργαρίτη-Κελεπούρη και ο Χρήστος Λάππας.

Trikalanews
Author: Trikalanews


Θαλάσσιες συγκοινωνίες και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Δ. Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας

Θαλάσσιες συγκοινωνίες και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Δ. Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας

Συνεδρίασε χθες στη Σκόπελο – Σήμερα η ημερίδα για την «Ορεινότητα, Νησιωτικότητα, Τουρισμό» με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλειο …
Καταγγελία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας - Επικίνδυνες συνθήκες και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Καταγγελία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας – Επικίνδυνες συνθήκες και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Η Δημοτική Παράταξη «Νέο Ξεκίνημα» καταγγέλλει την ελλιπή αποκατάσταση της στέγης και την αδιαφορία για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών …
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με αποφάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024: …
Ποδηλατοβόλτα για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Καρδίτσα

Ποδηλατοβόλτα για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Καρδίτσα

Με σύνθημα «κοινόχρηστος δημόσιος χώρος» ολοκληρώνεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ποδηλατοβόλτα από την πλατεία Πλαστήρα …