Αυξημένη είναι η κίνηση για τις αγορές της τελευταίας στιγμής ενόψει του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού στα κρεοπωλεία των Τρικάλων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr οι πολλές αγορές έγιναν το προηγούμενο διάστημα και τις τελευταίες μέρες, όπως και σήμερα οι νοικοκυρές προμηθεύονται συμπληρώματα για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς.
Σε γενικές γραμμές πάντως η κίνηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία ήταν αυξημένη, με τους καταναλωτές να δείχνουν για ακόμη μια φορά εμπιστοσύνη στα τοπική αγορά και οι κρεοπώλες να δείχνουν ικανοποιημένοι.
«Οι φετινές γιορτές αποτέλεσαν μια καλή περίοδο για τους κρεοπώλες καθώς μπορεί οι καταναλωτές ν’ αγόρασαν λιγότερο σε ποσότητα κρέας, αλλά ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος σε σχέση με πριν» τόνισαν οι επιχειρηματίες.
Όσον αφορά τις προτιμήσεις, παραδοσιακά, ο «βασιλιάς» του εορταστικού τραπεζιού στην πόλη ήταν το γουρουνόπουλο, ενώ ακολουθούν το αρνάκι, το κατσικάκι, το μοσχάρι κα τα πουλερικά. Βέβαια, για ακόμη χρονιά υπήρξε μεγάλη ζήτηση στις γαλοπούλες, αφού η κατανάλωσή της συμβαδίζει με την παράδοση που κρατούν οι καταναλωτές την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.