ΘεσσαλιαΠρωτοσέλιδα

Θεσσαλία: Νέο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες έως 40°C την Τετάρτη

13 Aug 2024

Επιστροφή των υψηλών θερμοκρασιών σε όλη τη Θεσσαλία, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40°C και ισχυρούς ανέμους έως 5 μποφόρ στις Σποράδες.

Η Θεσσαλία ετοιμάζεται για ένα νέο κύμα καύσωνα την Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν έως και τους 40°C, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ και στα νησιά των Σποράδων θα φτάσουν έως και τα 5 μποφόρ.

Αυτές οι συνθήκες, σε συνδυασμό με την ξηρασία και τους ισχυρούς ανέμους, αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών σε ολόκληρη την περιοχή.

Αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, με το καλοκαίρι του 2024 να καταγράφεται ως ένα από τα πιο θερμά στην ιστορία της Ελλάδας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Εκλογές προέδρου ΠΑΣΟΚ - Οδηγός για τον β' γύρο

Εκλογές προέδρου ΠΑΣΟΚ – Οδηγός για τον β’ γύρο

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, διεξάγεται ο β’ γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τις …
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στην Ερατεινή Φωκίδας

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στην Ερατεινή Φωκίδας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:10 του Σαββάτου (12/10) στην περιοχή της Φωκίδας …
Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Θωμά Καλύβα

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Θωμά Καλύβα

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας Μαρίας Θωμά Καλύβα …
Κρίσιμος β' γύρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης και Δούκας στη μάχη της κάλπης

Κρίσιμος β’ γύρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Ανδρουλάκης και Δούκας στη μάχη της κάλπης

Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής θα καθορίσει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, με τους δύο υποψήφιους να διεκδικούν την ηγεσία σε …