Διαβάστε επίσηςΘεσσαλια

Θαλάσσιες συγκοινωνίες και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Δ. Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας

21 Sep 2024

Συνεδρίασε χθες στη Σκόπελο – Σήμερα η ημερίδα για την «Ορεινότητα, Νησιωτικότητα, Τουρισμό» με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλειο – Πέτρο Σπανάκη

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη χθες η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σκοπέλου «ΞΕΝΙΑ».

Η καρδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας χτυπά στο νησί της Σκοπέλου, όπου σήμερα θα ξεκινήσει ο διάλογος για την «Ορεινότητα, Νησιωτικότητα, Τουρισμό» που ανοίγει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.

Με αφορμή τη σημερινή ημερίδα, στην οποία να σημειωθεί ότι κεντρικός ομιλητής είναι ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, στο Διοικητικό Συμβούλιο τέθηκαν χθες τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Βορείων Σποράδων με τη θαλάσσια συγκοινωνία, καθώς επίσης και τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τα οποία απασχολούν, τόσο τις νησιωτικές περιοχές της Θεσσαλίας όσο και τις ορεινές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας και πρώην Δημάρχου Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνου Τζανακούλη.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Νικόλαος Σακκάς καλωσόρισε του δημάρχους και τους εκπροσώπους των ΟΤΑ της Θεσσαλίας κι ενημέρωσε για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε η ανάγκη για πύκνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Βόλος – Σποράδες με στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση όχι μόνο των τουριστών αλλά και των κοινωνικών και -το κυριότερο- ιατρικών αναγκών που έχουν οι κάτοικοι των νησιών.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη για συνέχιση επιδότησης των γραμμών σύνδεσης με Μαντούδι, όπως επίσης και με Θεσσαλονίκη, ενώ υπογραμμίστηκε ότι πέραν των νησιών υπάρχει μεγάλη δυσκολία πρόσβασης και στις ορεινές περιοχές με τις συγκοινωνίες.

Στο θέμα «Υγεία στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές» προτάθηκε ως κυρίαρχο πρόβλημα η επαρκής στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας με γιατρούς, ώστε να υπάρχουν βασικές ιατρικές ειδικότητες, οι γιατροί να παραμένουν στις θέσεις τους και να μην παραιτούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να παρέχεται ποιοτική πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας.

Σήμερα η ημερίδα

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της ημερίδας με θέμα τη «Νησιωτικότητα, Ορεινότητα, Τουρισμός», που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στον Πολυχώρο Ορφέα, έχει ως εξής:

11:15 – 11:30: Προσέλευση Προσκεκλημένων

11:30 – 11:40: Χαιρετισμός Δημάρχου Δήμου Σκοπέλου κ. Σταμάτιου Περίσση

11:40 – 12:00: Χαιρετισμοί Επισήμων

12:00 – 12:10: Έναρξη εργασιών Ημερίδας από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας Νικόλαο Σακκά

12:10 – 12:30: ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ:

Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης, Υφυπουργός Εσωτερικών

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου

12:30 – 12:50: Η Διαχείριση της Θεσσαλίας ως τουριστικού προορισμού: προκλήσεις και προοπτικές

Εισηγήτρια: Δρ. Μαρία Ψαρρού, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

12:50 -13:10: Ορεινότητα, Νησιωτικότητα

Εισηγητές : Μιχάλης Μιτζικός, Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Πρόεδρος της

Θεματικής Επιτροπής της ΠΕΔ Θεσσαλίας «ΝΗΣΩΝ, ΟΡΕΙΝΩΝ

ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ»

Άγγελος Ξηντάρης, Πρόεδρος Δ.Σ. Σκοπέλου, μέλος της

Θεματικής Επιτροπής της ΠΕΔ Θεσσαλίας «ΝΗΣΩΝ, ΟΡΕΙΝΩΝ

ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ»

13:10 – 13:20: Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις

13:20 – 13:30: Αποφώνηση ημερίδας από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νικόλαο Σακκά

Trikalanews
Author: Trikalanews


Καταγγελία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας - Επικίνδυνες συνθήκες και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Καταγγελία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας – Επικίνδυνες συνθήκες και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Η Δημοτική Παράταξη «Νέο Ξεκίνημα» καταγγέλλει την ελλιπή αποκατάσταση της στέγης και την αδιαφορία για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών …
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με αποφάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024: …
Ποδηλατοβόλτα για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Καρδίτσα

Ποδηλατοβόλτα για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Καρδίτσα

Με σύνθημα «κοινόχρηστος δημόσιος χώρος» ολοκληρώνεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ποδηλατοβόλτα από την πλατεία Πλαστήρα …
Συναυλία των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Synola)

Συναυλία των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Synola)

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου, τα Synola, συμμετέχουν στις φθινοπωρινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ, …