Κους Κους – Ειδησούλες

Τα αμύγδαλα και οι ευεργετικές ιδιότητές τους

18 Dec 2018

  Είναι αποδεδειγμένο ότι τα αμύγδαλα  έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία και στην πρόληψη πολλών παθήσεων.

   Συγκεκριμένα, έχουν την ιδιότητα να προλαμβάνουν καρδιαγγειακά προβλήματα ενώ μειώνουν τη χοληστερίνη.

   Επίσης, αποτελούν καλή και ποιοτική πηγή «καθαρών» πρωτεΪνών και περιέχουν καλές ποσότητες μαγνησίου που είναι ωφέλιμο για τους πόνους στις αρθρώσεις, τα κόκκαλα και τους μύες προλαμβάνοντας και παθήσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα.

   Σαν έξτρα ιδιότητα έχουν τα καλά λίπη, που είναι κοινώς γνωστά με την ορολογία ω-3 λιπαρά οξέα, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στην υγιή και ομαλή ανάπτυξη των μυών καθώς και στην καλύτερη ποιότητα της επιδερμίδας.

   Άλλωστε, τα οφέλη που έχουν τα αμύγδαλα για την υγεία μας έχουν τεκμηριωθεί εδώ και αιώνες και σύγχρονες έρευνες τα επιβεβαιώνουν στο έπακρο.

   Δείτε αναλυτικά:

Τα αμύγδαλα μειώνουν την χοληστερίνη

   Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό American Diatetic Association έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης Ε στο πλάσμα και στα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα, ενώ μειώνει και τα επίπεδα στην χοληστερίνη. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά σε καθημερινή βάση και αποτρέπει το φράξιμο των αρτηριών και την οξείδωση της χοληστερόλης.

Μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου

   Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πραγματοποίησαν έρευνα για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αμυγδάλων σε διάφορους τύπους καρκίνου και απέδειξαν ότι η μεγαλύτερη επίδραση αφορούσε τον καρκίνο του ορθού. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι "η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω ενός λιπιδίου που περιέχουν”. Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Letters.

Μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων

   Τα αμύγδαλα, μαζί με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και σπόρους εν γένει, συνδέονται συχνά με βελτιωμένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και με την καλύτερη υγεία της καρδιάς.
   Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της στεφανιαίας καρδιακής νόσου.

   Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation, έδειξε ότι όταν τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται ως σνακ στη διατροφή των υπερλιπιδαιμικών ατόμων, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους παράγοντες κινδύνου της στεφανιαίας καρδιακής νόσου, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε άπαχα (πρωτεΐνες και φυτικές ίνες) και μονοακόρεστα συστατικά.

admins
Author: admins

Μύλος των Ξωτικών και Μετέωρα γεμίζουν τα ξενοδοχεία στα Τρίκαλα

Μύλος των Ξωτικών και Μετέωρα γεμίζουν τα ξενοδοχεία στα Τρίκαλα

Πληρότητες ρεκόρ για τα Χριστούγεννα – Η μαγεία του Μύλου των Ξωτικών και η πνευματικότητα των Μετεώρων κάνουν τη διαφορά …
Στη Βουλή τα αιτήματα των σεισμόπληκτων Τυρνάβου και Ελασσόνας - Κατατέθηκε αναφορά από βουλευτές

Στη Βουλή τα αιτήματα των σεισμόπληκτων Τυρνάβου και Ελασσόνας – Κατατέθηκε αναφορά από βουλευτές

Διαμαρτυρίες για τα προβλήματα και την καθυστέρηση στα μέτρα αποκατάστασης – Ζητούν άμεσες λύσεις από την κυβέρνηση …
Γιορτάζει σήμερα και αύριο ο θαυματουργός ναός της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη

Γιορτάζει σήμερα και αύριο ο θαυματουργός ναός της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη

Η Κρήνη εορτάζει και τιμά την Αγία Αικατερίνη το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας 24 και 25 Νοεμβρίου 2024, παραμονή και …
Handmade with Love: Φέτος τα Χριστούγεννα, ανακαλύψτε τη μαγεία της χειροποίητης δημιουργίας!

Handmade with Love: Φέτος τα Χριστούγεννα, ανακαλύψτε τη μαγεία της χειροποίητης δημιουργίας!

Σε μια ήσυχη γωνιά της Πηγής Τρικάλων, το Handmade with Love σας προσκαλεί να ζήσετε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία! …