ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Τα πρώτα τσιμπήματα από φίδια στην περιοχή φέρνουν ανησυχία

21 May 2024

Πού υπάρχει αντιοφικός ορός στον Νομό Τρικάλων – Τι πρέπει να κάνετε αν συναντήσετε φίδι στον χώρο σας

Τα πρώτα τσιμπήματα από φίδια σημειώθηκαν στην περιοχή του Νομού Τρικάλων ήδη, ενώ έχουν αρχίσει να υπάρχουν και οι πρώτες αναφορές για την παρουσία ερπετών σε διάφορα σημεία.

Όσον αφορά τα τσιμπήματα φέρονται να είναι από οχιά , με το τελευταίο περιστατικό αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου να διακομίζεται στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για αντιοφικό ορό.

Μόνο στα Νοσοκομεία παρέχεται αντιοφικός ορός

Σύμφωνα με όσα επισήμανε στο Trikalanews.gr, o Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πύλης Γιάννης Κουτσονάσιος, αντιοφικό ορό προβλέπονται να έχουν μόνο τα Νοσοκομεία. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν πιθανότητες να προκύψουν παρενέργειες οι οποίες μόνο σε δευτεροβάθμια δομή υγείας μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής λοιπόν παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και έπειτα τα περιστατικά παραπέμπονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Τι κάνουμε αν βρούμε φίδι στον χώρο μας

Σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη διαχείριση των φιδιών σε κατοικημένες περιοχές και ιδιωτικούς χώρους επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Trikalanews.gr, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ήδη έχουν ξεκινήσει να καταγράφονται κλήσεις στην υπηρεσία από την περιοχή, όχι όμως σε ανησυχητική συχνότητα.

Το βασικό, όπως επισήμανε, είναι οι πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με φίδι στον χώρο τους να καλούν την Πυροσβεστική, οι υπάλληλοι της οποίας είναι πλήρως εκπαιδευμένοι για να διαχειριστούν τα φίδια και να τα απομακρύνουν σε περιοχή μακριά από σπίτια.

trikalanews
Author: trikalanews


Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Καραγιάμπας

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Καραγιάμπας

 Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, γιο, αδελφό και θείο Απόστολο Δημ. Καραγιάμπα, ετών 71 …
Σ.Π.ΟΡ.Τ - Ανάβαση στο Χατζή

Σ.Π.ΟΡ.Τ – Ανάβαση στο Χατζή

Αν υπάρχει ένα αλπικό βουνό στην περιοχή μας, αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το Χατζή. Πρόκειται για ένα …
Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Μπαλατσούκα

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Μπαλατσούκα

Την πολυαγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία Αναστασία Ιωάν. Μπαλατσούκα, ετών 82 …
Βόλος: Εντοπίστηκε πτώμα άνδρα στη θάλασσα – Συναγερμός στις αρχές

Βόλος: Εντοπίστηκε πτώμα άνδρα στη θάλασσα – Συναγερμός στις αρχές

Το σώμα ενός άνδρα, ηλικίας 40-50 ετών, βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα κοντά στον Βόλο σήμερα το πρωί …