Έκπληκτοι εκπαιδευτικοί όταν ενημερώθηκαν πως τα παιδιά δεν μπορούν να τραγουδήσουν στον Δήμαρχο – Ευτυχώς, η Χρύσα Ντιντή τα δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη
Γεμάτο παιδικές φωνές, χαμόγελα και παραδοσιακές φορεσιές ήταν χθες το Δημαρχείο Τρικκαίων, με αφορμή την αναβίωση του εθίμου του Λαζάρου από σχολεία της πόλης. Μαθήτριες από δημοτικά και νηπιαγωγεία, οι γνωστές «Λαζαρίνες», επισκέφθηκαν το κτήριο του Δήμου για να μεταφέρουν πασχαλινό μήνυμα, τραγουδώντας τα παραδοσιακά κάλαντα.
Ωστόσο, όχι όλα τα σχολεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του TrikalaNews.gr, εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου έμειναν κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό, όταν μπαίνοντας στο γραφείο υποδοχής του Δημάρχου Τρικκαίων, τους ενημέρωσαν ότι… δεν μπορούν να τραγουδήσουν τα κάλαντα επειδή δεν είχαν κλείσει ραντεβού!
Όπως ήταν φυσικό, η αμηχανία κυριάρχησε – με εκπαιδευτικούς και παιδιά να προσπαθούν να καταλάβουν από πότε τα κάλαντα απαιτούν πρωτόκολλο και agenda. Το κλίμα σώθηκε χάρη στη γρήγορη αντίδραση των δασκάλων, που μετέφεραν τις μικρές Λαζαρίνες στην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, η οποία – χωρίς κανένα τυπικό εμπόδιο – τις υποδέχθηκε με χαμόγελο, συγκίνηση και ευχές.
(Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της επίσκεψης στη Ντιντή εδώ).
Το περιστατικό προκάλεσε απορία και… εύλογες συζητήσεις για την αντιμετώπιση που έλαβαν μικρά παιδιά, τα οποία το μόνο που ήθελαν ήταν να πουν τα κάλαντα του Λαζάρου στον Δήμαρχο της πόλης τους.
Από την άλλη, ίσως το πρόβλημα ήταν… διαδικαστικό. Ίσως τα κάλαντα να μην ήταν στη λίστα των θεμάτων ημερήσιας διάταξης. Ίσως το τμήμα Πρωτοκόλλου να μην είχε ενημερωθεί για το «Χαίρε Λάζαρε»…
Εν τέλει, το Πάσχα ήρθε, τα παιδιά τραγούδησαν, το έθιμο συνεχίστηκε – όχι όμως χάρη στο Δημαρχείο, αλλά χάρη στην ευγένεια και τη διακριτική στάση των ανθρώπων της Περιφέρειας.




