Άρθρα – ΑπόψειςΠρωτοσέλιδα

ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα που έχασε την πυξίδα και ψάχνει για σωσίβιο

25 Aug 2024

Όταν το «Survivor» συναντά το κόμμα: Ένα πολιτικό reality show με πρωταγωνιστές τον Κασσελάκη, τον Τσίπρα και τον Πολάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει το δικό του πολιτικό δράμα, με πρωταγωνιστές έναν νεόφερτο «σωτήρα», έναν πρώην ηγέτη που αγωνίζεται να διατηρήσει την επιρροή του, και έναν παλαίμαχο πολιτικό που δεν διστάζει να τραβήξει τα μαλλιά όλων τους. Και φυσικά, όλα αυτά με σκηνικό το πιο καυτό πολιτικό καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο νέος πρόεδρος του κόμματος που ήρθε σαν κομήτης από τις ΗΠΑ, προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει το τιμόνι, ενώ οι φήμες για οργανωμένα σχέδια από τους «87» για την απομάκρυνσή του φουντώνουν. Τη στιγμή που τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, ο Κασσελάκης ανεβάζει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα καταγγέλλοντας τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι προσπαθούν να απαξιώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Με φράσεις όπως «δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας» και «ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει το κόμμα των μελών ή θα εξαφανιστεί», προσπαθεί να ξυπνήσει το ηθικό των εναπομείναντων υποστηρικτών του.

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Οι φήμες για την πιθανή επιστροφή του στην ηγεσία ή για την υποστήριξή του στην Πόπη Τσαπανίδου να αναλάβει την έδρα Επικρατείας, φέρνουν τον Κασσελάκη σε ακόμη δυσκολότερη θέση. Η πρώην δημοσιογράφος, η οποία απολαμβάνει τακτικές συναντήσεις με τον Τσίπρα, φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής ίντριγκας, καθώς η απόφασή της να αναλάβει ή όχι την έδρα μπορεί να αποτελέσει το τελικό «χτύπημα» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ​.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε τον Παύλο Πολάκη, τον «λαγό» του κόμματος, που από τη μία ημέρα στην άλλη προαναγγέλλει υποψηφιότητα για την ηγεσία και ρίχνει αλάτι στις πληγές του Κασσελάκη. Η κόντρα του με την Αθηνά Λινού και οι απειλές του για δικαστικές ενέργειες, δείχνουν ότι ο Πολάκης δεν θα φύγει από το προσκήνιο χωρίς να αφήσει πίσω του «καμένα τοπία»​.

Το κόμμα, που κάποτε έδειχνε να μπορεί να κατακτήσει τα πάντα, τώρα μοιάζει να είναι ένα πολιτικό Survivor, όπου οι «παίκτες» πολεμούν για την επιβίωση, και το κοινό παρακολουθεί με ενδιαφέρον για να δει ποιος θα είναι ο τελευταίος που θα σταθεί όρθιος. Και ενώ το δράμα συνεχίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα και τους πολίτες που κάποτε στήριξαν την ελπίδα τους σε αυτόν.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Τσουχτερά πρόστιμα για παράνομη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στη Λάρισα

Τσουχτερά πρόστιμα για παράνομη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στη Λάρισα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 2.812,50 ευρώ επιβλήθηκαν για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ …
Ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος στον Ασπρόπυργο – Οδηγός απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος στον Ασπρόπυργο – Οδηγός απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Ένας πυροσβέστης ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του έπειτα από ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος το βράδυ της Παρασκευής στον Ασπρόπυργο …
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Σήμερα, Σάββατο 12 Οκτωβρίου, είναι η γιορτή των Αγίων: …
Χάρτης πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 14-18 Οκτωβρίου

Χάρτης πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 14-18 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο από 14 έως 18 Οκτωβρίου, το e-ΕΦΚΑ και η ΔΥΠΑ θα καταβάλουν συνολικά 81.898.634 ευρώ σε 88.834 …