Διαβάστε επίσηςΛάρισα

Συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το ΕΛΚΕΘΕ για την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων

11 Sep 2024

Στην έναρξη επίσημης συνεργασίας με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο την παρακολούθηση και βελτίωση της ποιότητας των υδάτων σε κρίσιμες περιοχές όπως η Κάρλα, ο Παγασητικός Κόλπος και ο Πηνειός ποταμός.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας συναντήθηκε με κλιμάκιο του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την έναρξη συστηματικών δειγματοληψιών και ελέγχων της οικολογικής, χημικής και φυσικοχημικής ποιότητας των υδάτων, καθώς και της υδρολογικής τους κατάστασης σε πραγματικό χρόνο.

Οι έλεγχοι αυτοί κρίνονται απαραίτητοι για την έγκαιρη αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, όπως η ρύπανση, οι πλημμύρες και η ξηρασία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε η ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης των υδάτων για την εξασφάλιση της ομαλής αποκατάστασής τους στα φυσιολογικά επίπεδα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Δρ Μαρία Στουμπούδη, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Θαλασσίων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., ο Δρ Ηλίας Δημητρίου, υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών Υδάτων, η Δρ Ανθή Οικονόμου, βιολόγος-ιχθυολόγος, και ο Ευθύμης Κοντζικλίδης, στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Trikalanews
Author: Trikalanews


Πτώση βράχου σε Ι.Χ. αυτοκίνητο κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Πτώση βράχου σε Ι.Χ. αυτοκίνητο κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Πτώση βράχου σημειώθηκε σήμερα κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, πλήττοντας ένα σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο …
Σύλληψη άνδρα στα Φάρσαλα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

Σύλληψη άνδρα στα Φάρσαλα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

 Ένας ημεδαπός άνδρας συνελήφθη χθες το πρωί 17 Σεπτεμβρίου 2024 στα Φάρσαλα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων, για …
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοίνωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ …
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Τσιτσάνεια 2024» στα Τρίκαλα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Τσιτσάνεια 2024» στα Τρίκαλα

Χιλιάδες πολίτες τίμησαν τον Βασίλη Τσιτσάνη με συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις τριών ημερών …