ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Συνεργασία Special Olympics – Δ. Τρικκαίων για εκπαιδευτικά προγράμματα

9 Dec 2020

Την ένταξη και πιστοποίηση του Δήμου Τρικκαίων, ως Δήμου Ενταξιακού Αθλητισμού των Special Olympics, σηματοδότησε η τηλεδιάσκεψη στελεχών του Δήμου και του οργανισμού SpecialOlympicsHellas.

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 ο αντιδήμαρχος Άκης Αναστασίου και οι κ. Άρτεμις Βασιλικοπούλου (Εθνική Διευθύντρια) και Αλεξάνδρα Βουγιούκα (διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος) συνομίλησαν για τους στόχους, τις προτεραιότητες και τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Στόχος είναι, να επισημοποιηθεί η συνεργασία του Special Olympics Hellas νε τον Δήμο Τρικκαίων, ώστε να προωθηθούν και υλοποιηθούν συγκεκριμένα προγράμματα σε εκπαιδευτικές μονάδες.

Είχε προηγηθεί η υλοποίηση τριετούς προγράμματος με τίτλο «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί». Πλέον, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, η δράση επεκτείνεται και στους ΟΤΑ, «σφραγίζοντας» το αποτέλεσμα των δράσεων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ο κ. Αναστασίου τόνισε την τεράστια σημασία που δίνει ο Δήμος Τρικκαίων σε θέματα εκπαίδευσης, άθλησης, οργάνωσης, τόσο μαθητών/τριών ΑμεΑ όσο και γενικότερα ως τρόπος σκέψης και δράσης της τρικαλινής κοινωνίας. Υπενθύμισε δράσεις και έργα του Δήμου για την Ειδική Αγωγή είτε σε κτηριακό επίπεδο (προγραμματισμός για νέο Ειδικό Σχολείο, λειτουργία και υποστήριξη του ΕΕΝΓΥΛ), είτε σε επίπεδο υποδομών (γήπεδο μπότσε, συνεχείς παρεμβάσεις στο Ειδικό Σχολείο και το ΕΕΕΕΚ, στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» κ.α.), είτε σε επίπεδο στήριξης δραστηριοτήτων (προγράμματα σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ, υπαίθριες δραστηριότητες στο πλαίσιο ημερών δράσης, Ecomobilityκ.α.).
Η συγκεκριμένη συνεργασία, πλέον, όπως συμφώνησαν στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι δύο πλευρές, δημιουργεί συνθήκες «για τη βιωσιμότητα σημαντικών ενταξιακών δράσεων που στοχεύουν στην αποδοχή και την ομαλή ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην τοπική κοινωνία».
Κάτι που οδηγεί στη δημιουργία μιας «νέας, πιο ενταξιακής γενιάς καθώς και μια πιο ευαισθητοποιημένης κοινότητας».

Το επόμενο διάστημα θα αναλυθούν τα βήματα μέχρι την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στα σχολεία των Τρικάλων.
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης από τον Δήμο Τρικκαίων, ο προϊστάμενος Δ/νσης Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού κ. Στεφ. Νταλάσης και η προϊσταμένη τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Μ. Τσιούτσια.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

AirCanteen

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Η AirCanteen, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες εστίασης, αναζητά Πωλητές, Barista, Αποθηκάριους & Υπεύθυνους Καταστήματος για τα καταστήματά μας στα …


Έφυγε από τη ζωή η Θεοδώρα Βράντζα-Ζαφειριάδου

Έφυγε από τη ζωή η Θεοδώρα Βράντζα-Ζαφειριάδου

Την Τρίτη 15 Απριλίου στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού η κηδεία της 70χρονης Τρικαλινής …
Ταχύρρυθμο σεμινάριο για επαγγελματίες μελισσοκόμους στην Καλαμπάκα

Ταχύρρυθμο σεμινάριο για επαγγελματίες μελισσοκόμους στην Καλαμπάκα

Από 23 έως 25 Απριλίου 2025 στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» – Απαραίτητο το μελισσοκομικό βιβλιάριο …
Από αναβολή σε αναβολή ο 2ος όμιλος της Γ’ Εθνικής

Από αναβολή σε αναβολή ο 2ος όμιλος της Γ’ Εθνικής

Τελειωμό δεν έχουν οι αναβολές στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας όπου συμμετέχει και ο ΑΟ Τρίκαλα …
Έφυγε πλήρης ημερών η Νικολίτσα Αναγνωστιάδου

Έφυγε πλήρης ημερών η Νικολίτσα Αναγνωστιάδου

Κηδεύτηκε τη Μεγάλη Δευτέρα στα Τρίκαλα, σε στενό οικογενειακό κύκλο …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.