Νομαρχιακά ΝέαΠρωτοσέλιδα

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τη συλλογή νεκρών ζώων

19 Sep 2023

Στη Ζηλευτή πάνω από 700 ζώα παραμένουν νεκρά στο νερό για 12η μέρα

Εδώ και μέρες η επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο για μια υγειονομική βόμβα για την περιοχή της Θεσσαλίας λόγω των νεκρών ζώων. Ωστόσο, φαίνεται ότι τελικά δεν θα αργήσει να σκάσει αν αναλογιστούμε ότι μόνο στη Ζηλευτή, πάνω από 700 ζώα βρίσκονται νεκρά μέσα σε κτηνοτροφική μονάδα.

Το Trikalanews.gr μίλησε με την Ιωάννα Καρρά, ιδιοκτήτρια της φάρμας Στάλος, η οποία έχει δεχθεί ανυπολόγιστο πλήγμα. Όπως μας είπε, μέχρι πριν λίγη ώρα δεν είχε πάει κανένα συνεργείο για να αναλάβει την απομάκρυνση των ζώων και τα όσα προβλέπονται.

«Για το ζήτημα μιλάμε με τον Δήμο Τρικκαίων ωστόσο κάθε μέρα περιμένουμε συνεργείο για να αναλάβει. Μάταια όμως αφού μέχρι τώρα δεν ήρθε κανείς».

Ο αριθμός των ζώων, η πλημμυρισμένη επί μέρες περιοχή αλλά και η επικινδυνότητα που διατρέχει η διαδικασία της συλλογής νεκρών ζώων δεν επιτρέπουν να το κάνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της μονάδας που δεν μπορούσαν καν να προσεγγίσουν.

Την ίδια ώρα, δεν μπορούν να κινήσουν και τις διαδικασίες εκτίμησης και αποκατάστασης των ζημιών. Στο βαθμό που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο τουλάχιστον. Ακόμη και για τη δήλωση του ΕΛΓΑ ζητήθηκαν φωτογραφίες οι οποίες δεν μπορούσαν να τραβηχτούν παρά μόνο από τα παράθυρα της μονάδας.

Κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία η Ιωάννα Καρρά βρισκόταν στο χωριό όπου εδρεύει η εργολαβική εταιρεία που θα αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο με την ελπίδα να τελειώσει επιτέλους το μαρτύριο αλλά και να απομακρυνθεί και ο υγειονομικός κίνδυνος που αφορά μια ολόκληρη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τις πλημμύρες …τσουνάμι στην κτηνοτροφία στο ν. Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews


Θαλάσσιες συγκοινωνίες και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Δ. Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας

Θαλάσσιες συγκοινωνίες και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Δ. Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας

Συνεδρίασε χθες στη Σκόπελο – Σήμερα η ημερίδα για την «Ορεινότητα, Νησιωτικότητα, Τουρισμό» με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλειο …
Καταγγελία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας - Επικίνδυνες συνθήκες και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Καταγγελία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας – Επικίνδυνες συνθήκες και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Η Δημοτική Παράταξη «Νέο Ξεκίνημα» καταγγέλλει την ελλιπή αποκατάσταση της στέγης και την αδιαφορία για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών …
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με αποφάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024: …
Ποδηλατοβόλτα για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Καρδίτσα

Ποδηλατοβόλτα για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Καρδίτσα

Με σύνθημα «κοινόχρηστος δημόσιος χώρος» ολοκληρώνεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ποδηλατοβόλτα από την πλατεία Πλαστήρα …