Την τιμητική της είχε η Φαρκαδόνα, αφού στο πλαίσιο έναρξης της 1ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Εβδομάδας, ενώθηκαν διαφορετικοί πολιτισμοί και κουλτούρες από τρεις διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο του έργου CultRural+ για την πολιτιστική κληρονομιά, την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα, οι ντόπιοι είχαν τη χαρά να συναντηθούν από κοντά με τους επισκέπτες – συμμετέχοντες σ’ αυτό το έργο από τα Πανεπιστήμια της Εξτρεμαδούρα – Ισπανία, Tras-os-Montes e Alro Douro (Πορτογαλία), του Πάντειου Πανεπιστημίου, Ινστιτούτου της Ωβέρνης στη Γαλλία.
Οι συμμετέχοντες τις δύο πρώτες ημέρες της παρουσίας τους στην περιοχή μας, είχαν στο πρόγραμμα επισκέψεις και ξεναγήσεις σε χωριά , μοναστήρια και πολιτιστικά αξιοθέατα του Δήμου , ενώ την Πέμπτη 24 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο. Βρίσκονται επίσης καθημερινά στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας το οποίο αποτελεί και την βάση των εκδηλώσεων που διεξάγονται .
Σημαντική και η συμβολή των γυναικών της ΚΟΙΝΣΕΠ Συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας «παραδοσιακό τραπέζι» με την παροχή μπουφέ με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, πίτες , γλυκίσματα κ.α. στους φιλοξενούμενους .
Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 , πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Ζάρκου όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας.
Η Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κυρία Κρυσταλλία Μαντζανά μαζί με την ηγουμένη μοναχή Ισιδώρα και τις γερόντισσες του μοναστηριού πληροφόρησαν τους ξένους επισκέπτες για την ιστορία της Ιεράς Μονής η οποία χρονολογείται από τον 15ο αιώνα αλλά και για την μοναστική ζωή.
Ακολούθησε η επίσκεψη στο μεσαιωνικό Κάστρο και το οχυρό του Γριζάνου. Εκεί πληροφορήθηκαν την ιστορία των μνημείων αυτών με το κάστρο να είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ηπειρωτικής Ελλάδας με έκταση που αγγίζει τα 140 στρέμματα και το Ελληνικό οχυρό του Γριζάνου που ήταν το μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα καθώς ήταν διοικητήριο και έδρα λόχου. Κτίστηκε μετά την αλλαγή των συνόρων του 1897. Μέχρι το 1897 υπήρχε ελληνικό φυλάκιο μέσα στο γειτονικό Βυζαντινό Κάστρο του Γριζάνου.
Κατόπιν οι ξένοι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην κρεατοπαραγωγική μονάδα “Φάρμα Μπούσιου” με έδρα το Ζάρκο αποτελούμενη από πιστοποιημένες αγελάδες κόκκινης Ελληνικής φυλής , ενώ γνώρισαν το Εργαστήρι του Λαογραφικού Συλλόγου «Θεριστάδες» της Φανερωμένης όπου έμαθαν για τις πολιτιστικές τοπικές δραστηριότητες και πως φτιάχνουν τις παραδοσιακές ενδυμασίες των Καραγκούνηδων.