Διαβάστε επίσηςΛάρισα

Σύλληψη τριών ατόμων για εκβίαση επιχειρηματία στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

12 Oct 2024

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για περίπτωση εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

Συνελήφθησαν, χθες (11-10-2024) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, -3- ημεδαποί, από τους οποίους ένας άνδρας και δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εκβίασης.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, την 8-10-2024, οι δράστες μετέβησαν σε επιχείρηση, ιδιοκτησίας ημεδαπού, και απαίτησαν, διαμέσου λεκτικών απειλών κατά της σωματικής του ακεραιότητας, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των -4.000- ευρώ, ισχυριζόμενοι ότι πραγματοποίησε ελλιπείς εργασίες επισκευής τον περασμένο Αύγουστο σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του άνδρα. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν τους έδωσε τα χρήματα, ενώ για τις εργασίες που είχε πραγματοποιήσει, είχε αποζημιωθεί, κατόπιν σχετικού συμφωνητικού, από την αρμόδια ασφαλιστική εταιρεία.

Οι δράστες μετέβησαν εκ νέου στην επιχείρηση του παθόντος και τις επόμενες δύο ημέρες (9 και 10 Οκτωβρίου) και με ίδιου τύπου απειλές, τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει τα χρηματικά ποσά των -2.000- και -1.100- ευρώ.

Κατόπιν των όσων προηγήθηκαν και τις συνεχιζόμενες απειλές, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία, χθες το απόγευμα, δύο από τους δράστες, ο άνδρας και η μία γυναίκα, μετέβησαν στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης του παθόντος, ο οποίος τους παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -500- ευρώ.

Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και ακινητοποίησαν τους δράστες, ενώ το προσημειωμένο ποσό βρέθηκε στην κατοχή της γυναίκας, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του.

Στο πλαίσιο των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, συνελήφθη και η άλλη γυναίκα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Pressroom
Author: Pressroom

«Ανάσα» πρασίνου στη Λάρισα – 1.500 δέντρα φυτεύει ο Δήμος Λαρισαίων

«Ανάσα» πρασίνου στη Λάρισα – 1.500 δέντρα φυτεύει ο Δήμος Λαρισαίων

Αλλάζουν «πρόσωπο» γειτονιές και συνοικίες, με τη δημιουργία και αναμόρφωση 15 παιδικών χαρών …
Κηδεύεται την Κυριακή ο 60χρονος Τρικαλινός Αναστάσιος Κοκότης

Κηδεύεται την Κυριακή ο 60χρονος Τρικαλινός Αναστάσιος Κοκότης

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας πατέρα, αδελφού, θείου, ανεψιού και εξαδέλφου Αναστασίου Δημ. Κοκότη, ετών 60 …
Ξεκινούν σήμερα οι Κατηχητικές Συνάξεις στον Άγιο Νεκτάριο για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Ξεκινούν σήμερα οι Κατηχητικές Συνάξεις στον Άγιο Νεκτάριο για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα οι Κατηχητικές Συνάξεις του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων …
Τσουχτερά πρόστιμα για παράνομη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στη Λάρισα

Τσουχτερά πρόστιμα για παράνομη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στη Λάρισα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 2.812,50 ευρώ επιβλήθηκαν για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ …