Διαβάστε επίσης

Στο Gov.gr Wallet τα στοιχεία των ζώων συντροφιάς

6 Aug 2024

Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των κατοικιδίων τους μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, όπως ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (pet.gov.gr) και περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως το όνομα, φωτογραφία, κωδικό σήμανσης (microchip), φύλο, είδος, και άλλες σημαντικές πληροφορίες για την υγεία και την ασφάλεια των ζώων.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να δουν την ημερομηνία λήξης του εμβολιασμού του ζώου τους και τον αριθμό του microchip, διευκολύνοντας την ανεύρεση του ζώου σε περίπτωση απώλειας. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να τροποποιηθούν αποκλειστικά από εγγεγραμμένους κτηνιάτρους στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς.

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet είναι διαθέσιμη για λήψη μέσω του App Store και του Google Play, καθώς και μέσω του ιστότοπου wallet.gov.gr. Τα στοιχεία των ζώων συντροφιάς αποτελούν το δέκατο έγγραφο που ενσωματώνεται στην εφαρμογή, η οποία ήδη περιλαμβάνει την αστυνομική ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, και άλλες ψηφιακές κάρτες και έγγραφα.

Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή Gov.gr Wallet έχει εγκατασταθεί από 4.026.645 πολίτες, ενώ έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί περισσότερα από 2.955.818 δελτία αστυνομικής ταυτότητας και 2.334.906 διπλώματα οδήγησης. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγιναν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET).

Η νέα αυτή δυνατότητα ενισχύει την ασφάλεια και τη διευκόλυνση για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, καθιστώντας τα απαραίτητα στοιχεία διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή μέσω του Gov.gr Wallet.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Εκδηλώσεις μνήμης για την πυρπόληση και την απελευθέρωση της Καλαμπάκας

Εκδηλώσεις μνήμης για την πυρπόληση και την απελευθέρωση της Καλαμπάκας

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, η Καλαμπάκα θα τιμήσει την ιστορική μνήμη της Πυρπόλησης από τις …
Ο Χαρίτσης ζητά απαντήσεις για την ανάθεση μελετών σε ολλανδική εταιρεία για Θεσσαλία και Κρήτη

Ο Χαρίτσης ζητά απαντήσεις για την ανάθεση μελετών σε ολλανδική εταιρεία για Θεσσαλία και Κρήτη

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με την ολλανδική εταιρεία που ανέλαβε σημαντικές μελέτες για Θεσσαλία και Κρήτη …
Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης: Φθηνότερο από την προηγούμενη χρονιά με προσφορές για τους καταναλωτές

Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης: Φθηνότερο από την προηγούμενη χρονιά με προσφορές για τους καταναλωτές

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε σήμερα με τη μέση τιμή εκκίνησης στην Αττική να διαμορφώνεται χαμηλότερα από την αντίστοιχη …