ΜαγνησίαΠρωτοσέλιδα

Σοκ στον Βόλο: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια γεμίζουν το λιμάνι – Κραυγή αγωνίας από τους πολίτες

25 Aug 2024

Απίστευτες εικόνες αποκαλύπτονται στο λιμάνι του Βόλου, όπου χιλιάδες νεκρά ψάρια επιπλέουν στη θάλασσα, προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία. Το λιμάνι, που κανονικά σφύζει από ζωή και κίνηση, έχει μετατραπεί σε έναν αποκρουστικό τόπο θανάτου, με την έντονη δυσοσμία να πνίγει την περιοχή.

Τα συνεργεία καθαρισμού έχουν κινητοποιηθεί από νωρίς το πρωί, προσπαθώντας να απομακρύνουν τα ψάρια που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια της θάλασσας. Με απόχες στα χέρια, οι εργαζόμενοι μαζεύουν τα νεκρά ψάρια, τα τοποθετούν σε μαύρες σακούλες και τα φορτώνουν σε απορριμματοφόρα, σε μια μάταιη προσπάθεια να αποκαταστήσουν την εικόνα του λιμανιού.

Η τραγική αυτή κατάσταση φαίνεται να συνδέεται με τη συνεχιζόμενη αποστράγγιση των νερών από τη λίμνη Κάρλα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, οι οποίες κατέκλυσαν την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Χιλιάδες τόνοι γλυκού νερού από την Κάρλα καταλήγουν καθημερινά στον Παγασητικό κόλπο μέσω του χειμάρρου Ξηριά, παρασύροντας μαζί τους ψάρια γλυκού νερού που δεν επιβιώνουν στη θαλασσινή αλμύρα.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι, εκτός από τα ψάρια του γλυκού νερού, εντοπίζονται και θαλασσινά ψάρια νεκρά, γεγονός που προβληματίζει την τοπική κοινωνία και τις αρχές. Οι κάτοικοι απαιτούν άμεσες απαντήσεις και την παρέμβαση των αρχών για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου αυτών των ψαριών και να αποδοθούν ευθύνες για την περιβαλλοντική καταστροφή που απειλεί την περιοχή. Η εικόνα αυτή, εν μέσω τουριστικής περιόδου, θέτει σοβαρά ζητήματα για τη δημόσια υγεία και την οικολογική ισορροπία του κόλπου.

Η τοπική κοινωνία, ανήσυχη και οργισμένη, ζητά άμεσα μέτρα και διευκρινίσεις από τις αρμόδιες αρχές, ενώ το θέμα παίρνει διαστάσεις και πέρα από τα όρια της περιοχής, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις.

Δείτε βίντεο που κατέγραψαν τα gegonota.news

Trikalanews
Author: Trikalanews

Εθνική με τετρακίνηση! Κέρδισε και την Ιρλανδία 2-0

Εθνική με τετρακίνηση! Κέρδισε και την Ιρλανδία 2-0

Μετά τον πρόσφατο θρίαμβο στο Γουέμπλεϊ, η Εθνική Ελλάδας κέρδισε στο Nations League και την Ιρλανδία στο κατάμεστο Γιώργος Καραϊσκάκης με …
Επίσκεψη Γ. Βλαχογιάννη στον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα

Επίσκεψη Γ. Βλαχογιάννη στον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα

–  Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα ,πραγματοποίησε ο Αν. Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος  Βλαχογιάννης …
Δεύτερη σερί νίκη για την ΑΕΤ ! 

Δεύτερη σερί νίκη για την ΑΕΤ ! 

Η ΑΕΤ πέρασε νικηφόρα από τη Λάρισα, επικρατώντας του Νέου Κεραυνού με σκορ 60-69, σημειώνοντας έτσι το 2 στα 2 …