ΑθλητικαΔιαβάστε επίσης

Σκάνδαλο ντόπινγκ στην Ελληνική Ομάδα Στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

5 Aug 2024

Δεύτερο θετικό δείγμα κλονίζει την ελληνική αποστολή

Μια νέα δυσάρεστη είδηση συγκλονίζει την ελληνική Ολυμπιακή ομάδα στίβου, καθώς ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε δεύτερο θετικό δείγμα ντόπινγκ. Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, μια αθλήτρια του στίβου, που είχε ήδη αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες.

Η αθλήτρια ενημερώθηκε για το θετικό δείγμα πριν από τη συμμετοχή της στους Αγώνες, αλλά παρόλα αυτά επέλεξε να αγωνιστεί. Αν είχε προκριθεί στον τελικό, δεν θα της επιτρεπόταν να συμμετάσχει. Η ποινή που αντιμετωπίζει είναι τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, κάτι που σημαίνει ότι χάνει και τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η είδηση του δεύτερου θετικού δείγματος έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στην ελληνική αποστολή όσο και στους αρμόδιους φορείς. Οι συναθλητές της αθλήτριας ενημερώθηκαν αμέσως, με το νέο να διαδίδεται γρήγορα εντός του Ολυμπιακού χωριού. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ο ΣΕΓΑΣ αντιμετωπίζουν τώρα σοβαρές συνέπειες, καθώς το δεύτερο κρούσμα ντόπινγκ μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της κρατικής επιχορήγησης.

Η είδηση του θετικού δείγματος ντόπινγκ έχει διαδοθεί διεθνώς, προκαλώντας δυσφήμιση για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) και οι διεθνείς οργανισμοί, όπως η WADA και η World Athletics, ενημερώθηκαν άμεσα για το περιστατικό και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις​.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Τέσσερις σημαντικές φορολογικές αλλαγές σε φιλοδωρήματα, "μπλοκάκια", δηλώσεις και ΑΑΔΕ

Τέσσερις σημαντικές φορολογικές αλλαγές σε φιλοδωρήματα, “μπλοκάκια”, δηλώσεις και ΑΑΔΕ

Οι τέσσερις αλλαγές που έρχονται σε φιλοδωρήματα, τέλος επιτηδεύματος για τα μπλοκάκια, φορολογικές δηλώσεις και λειτουργία της ΑΑΔΕ …
Συμβουλές της ΔΑΟ Λάρισας για το βαμβάκι

Συμβουλές της ΔΑΟ Λάρισας για το βαμβάκι

Συμβουλές για τις κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες των βαμβακοφυτειών που απαιτούνται αμέσως μετά τη συγκομιδή …
Βιβλιοπαρουσίαση από τη Σία Κοσιώνη στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Βιβλιοπαρουσίαση από τη Σία Κοσιώνη στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τη γνωστή δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη …