Μαθητές και μαθήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!
Ένα εξαιρετικά συγκινητικό, πατριδολατρικό αφιέρωμα στο Μεγαλείο του 1821 διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024.
Για να τιμηθεί η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση την Παρασκευή, 22-03-2024 και ώρα 8:30 π.μ., την οποία παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης.
Μετά την ανάγνωση σχετικών μηνυμάτων από τη Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα Αμαλία Ηλιάδη, η γιορτή συνεχίστηκε με προβολή βίντεο, απαγγελίες ποιημάτων και αναγνώσεις κειμένων από μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης, καθώς και με την ερμηνεία τραγουδιών από τη χορωδία, η οποία απαρτίζεται από μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου. Την επιμέλεια της γιορτής είχαν ο κος Σωτήριος Ρίζος (Φιλόλογος), η κα Ευαγγελία Τόγια (Φιλόλογος) και η κα Αναστασία Τριμίντζιου (Μουσικός).
Η Επέτειος της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης αισθητοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από μαθητές και μαθήτριες με υπεύθυνους συντονιστές τους φιλολόγους καθηγητές κ. Ρίζο Σωτήριο, Τόγια Ευαγγελία και την μουσικό του σχολείου κ. Τριμίντζιου Νατάσσα μέσα από λογοτεχνικά κείμενα, παρουσιάσεις, αφηγήσεις, ποιήματα, τραγούδια και αξέχαστες, παλιές μελωδίες.
Ζωντάνεψαν, ο ανώνυμος Έλλην της Ελληνικής Νομαρχίας, τα δίκαια του ανθρώπου του Ρήγα Βελεστινλή, οι Φιλικοί κι ο όρκος τους, οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, η πρώτη Εθνοσυνέλευση και οι ευρωπαίοι ποιητές που την ύμνησαν: ο Σέλλευ, ο Ουγκώ, ο Μπάυρον… Όλα τα δομικά στοιχεία της γιορτής μετέφεραν την ατμόσφαιρα των ηρωικών, σκληρών, πέτρινων μα συνάμα αναστάσιμων εκείνων χρόνων που το Ελληνικό Έθνος επανερχόταν, μετά από απουσία αιώνων, στο προσκήνιο της Ιστορίας. Όπως ο στρατηγός Μακρυγιάννης, επιμένοντας στο «είμαστε στο εμείς», εμφαντικά τονίζει τη σημασία της συνεργασίας, έτσι και οι συντελεστές της γιορτής (καθηγητές/τριες και μαθητές & μαθήτριές) απέδειξαν πως η συντονισμένη και αρμονική «συνέργεια» επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, με έναν άκρως βιωματικό, παραστατικό και εποπτικό τρόπο. Η παρουσίαση αυτή αποτέλεσε την καλύτερη και πιο ξεκούραστη «διδασκαλία» που, λόγω της αμεσότητας και αυθεντικότητάς της, άφησε ανεξίτηλες εντυπώσεις σε μαθητές και καθηγητές.
Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα Ηλιάδη Αμαλία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά, τόσο τους υπεύθυνους για τη διοργάνωση εκπαιδευτικούς, όσο και τους μαθητές και τις μαθήτριες για την θαυμάσια εκδήλωση που παρουσίασαν.