Διαβάστε επίσηςΤα νέα της πόλης

Πρωτιά για τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και τη Διεύθυνση Πληροφορικής

14 Oct 2023

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο τελετής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το θεσμό «Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης»

Κάτοχος βραβείου ψηφιακής διακυβέρνησης είναι πλέον η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και η Διεύθυνση Πληροφορικής. Βραβεύτηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον τρικαλινό Υπουργό, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, σε ειδική τελετή που έγινε στο υπουργείο.

Το βραβείο το παρέλαβε ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ, Ιατρός, κ. Ηλίας Τσιαούσης.

Σημειώνουμε πως θεσμός των Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει ως σκοπό την απονομή βραβείων,σε φορείς του δημόσιου τομέα ή δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς,οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ή εφαρμόσει,συλλογικά ή μεμονωμένα καινοτόμες και πρωτοπόρες εφαρμογές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση του διοικητικού περιβάλλοντος στη χώρα.

Η 5η ΥΠΕ εστιάζει στην Πρόληψη Καρκίνου του Μαστού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σχεδιάζοντας μια φορητή λύση αρχικού screening η οποία,μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης θα εκτελεί προ-ελέγχους που θα ανιχνεύουν τον κίνδυνο ανάπτυξης πρώτου σταδίου καρκίνου του μαστού,σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές στοχεύοντας στη βελτίωση της υγείας και του τρόπου ζωής σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο:

1 -Παρέχοντας έναν έγκαιρο μηχανισμό ανίχνευσης καρκίνου του μαστού που ενισχύει τη διαδικασία αντιμετώπισης και αυξάνει το ποσοστό επιβίωσης

2 -Ενισχύοντας την υποστήριξη των ασθενών σε διάφορα στάδια καρκίνου

3 -Εξαλείφοντας τις ανισότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, δεδομένης της περιορισμένης πρόσβασης σε εξειδικευμένες εξετάσεις όπως μαστογραφία ή μαγνητική τομογραφία για τις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Επιπρόσθετα, η 5η ΥΠΕ στοχεύει στη μείωση του κόστους για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μειώνοντας τις πολλαπλές μαστογραφίες και μειώνοντας κόστη και καθυστερήσεις στη διαδικασία φροντίδας,μέσω ψηφιακών υπηρεσιών. Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη λύση πρόληψης θα επιτρέψει την εξοικονόμηση πόρων για πολίτες και ασθενείς (π.χ. περιορισμός των μεταβάσεων σε αστικά κέντρα).

Τέλος, η εφαρμογή αυτής της καινοτομίας θα συνδράμει σημαντικά στην ανάπτυξη νέων πολιτικών πρόληψης καρκίνου,επηρεάζοντας θετικά τη χρήση δημόσιων επενδύσεων, στοχευμένων στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και την επέκταση σε παρόμοιες παρεμβάσεις και προγράμματα για διαφορετικούς τύπους καρκίνου(π.χ. τραχήλου).

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

Καουμπόηδες σε αποστολή ή… απλά ξέχασαν την ευγένεια;

Καουμπόηδες σε αποστολή ή… απλά ξέχασαν την ευγένεια;

Στη φωτογραφία βλέπουμε δύο άντρες, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τον Δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο …
Έργα 2,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τον Δήμο Μετεώρων

Έργα 2,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τον Δήμο Μετεώρων

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε δήμους για την παρουσίαση του προγραμματισμού έργων …
Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Βασίλειος Θάνος σε ηλικία 64 ετών

Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Βασίλειος Θάνος σε ηλικία 64 ετών

Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου Βασιλείου Θάνου, ετών 64 …
«Διαβητικές» λακκούβες στα Τρίκαλα;

«Διαβητικές» λακκούβες στα Τρίκαλα;

Η «έξυπνη» πόλη των Τρικάλων θα μπορούσε να διεκδικήσει κι έναν ακόμα χαρακτηρισμό. Παγκόσμιο ίσως. Όχι τον συνηθισμένο πια «πόλη …