ΚοσμοςΠρωτοσέλιδα

Πώς οι περιοχές στη Νότια Γερμανία αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες ρεκόρ;

3 Jun 2024

Οι υλικές ζημιές ανέρχονται πιθανότατα σε εκατομμύρια ευρώ

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν από το απόγευμα της Παρασκευής 31/05, τη νότια Γερμανία, με έναν πυροσβέστη να χάνει τη ζωή του και ένα τρένο να εκτροχιάζεται στην πόλη Σβέμπις Γκμυντ.

Για τις «πλημμύρες του αιώνα» στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας, αλλά και εκείνο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, κάνουν λόγο το Spiegel Online και το ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv.

Από την Παρασκευή εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με αποτέλεσμα να υπερχειλίζουν ποταμοί και πολλές περιοχές της νότιας Γερμανίας να κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στη Βαυαρία και συγκεκριμένα στις περιοχές του Άουγκσμπουργκ, της Νυρεμβέργης, της Βαμβέργης και του Ρέγκενσμπουργκ.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, στη νοτιοδυτική Γερμανία. Ήδη το απόγευμα της Παρασκευής στo νησί Λίνταου, στη λίμνη της Κωνσταντίας, η ποσότητα του νερού που κατέπεσε ξεπερνούσε τα 125 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Δευτέρας 3/06, αλλά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να κινούνται προς τα βόρεια, με πιθανό επίκεντρο τις περιφέρειες της Άνω Βαυαρίας, της Έσσης και της νότιας Ρηνανίας.

trikalanews
Author: trikalanews

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ευχαριστώ σε όσους πολέμησαν τις φωτιές»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ευχαριστώ σε όσους πολέμησαν τις φωτιές»

Ο Πρωθυπουργός εξήρε την προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων στην αντιπυρική περίοδο και τόνισε την ανάγκη για διαρκή βελτίωση …
Ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη - Κουρέτα για την Πολιτική Προστασία στη ΔΕΘ

Ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη – Κουρέτα για την Πολιτική Προστασία στη ΔΕΘ

Συζήτηση για τις προκλήσεις της αντιπυρικής περιόδου στο πλαίσιο εκδήλωσης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης …
Κώστας Τσιάρας: Ανοίγουμε νέους δρόμους για νέους αγρότες και ομάδες παραγωγών

Κώστας Τσιάρας: Ανοίγουμε νέους δρόμους για νέους αγρότες και ομάδες παραγωγών

 Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε τη σημασία των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε. για την ανανέωση του πρωτογενούς τομέα …
Πνιγμένες περιοχές – «Πνιγμένες φωνές»

Πνιγμένες περιοχές – «Πνιγμένες φωνές»

Ένα χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Ντάνιελ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόμενο …