ΕλλαδαΠρωτοσέλιδα

Πολάκης κατά Κασσελάκη: Ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και επικρίσεις για «πολιτική του ενός ανδρός»

1 Sep 2024

Ο Παύλος Πολάκης, ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων, επανέλαβε την ανάγκη αλλαγών στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και άσκησε έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, πρόεδρο του κόμματος, για τον τρόπο διαχείρισης της πολιτικής στρατηγικής. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πολάκης προανήγγειλε ουσιαστικά την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι παρών στην επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα καθορίσει τη μελλοντική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πολάκης καταφέρθηκε κατά του Κασσελάκη, χωρίς να τον κατονομάζει, για «πολιτική του ενός ανδρός αρχή», χαρακτηρίζοντας την πολιτική του ως αποσπασματική και εστιασμένη στην προσωπική προβολή μέσω κοινωνικών δικτύων, με βιντεάκια που αναδεικνύουν την προσωπική ζωή και τον πλούτο του, αντί να προβάλλουν τις πολιτικές θέσεις του κόμματος. Υποστηρίζει ότι αυτή η προσέγγιση «σκεπάζει» κάθε ουσιαστική θέση που εκφράζεται, καθώς «δεν το ακούει η κοινωνία».

Επιπλέον, ο Πολάκης επικρίνει εσωκομματικούς βουλευτές, κατηγορώντας τους για προσπάθεια να προκαλέσουν διάλυση του κόμματος, ώστε να υποστηρίξουν «τα σενάρια της κεντροαριστεράς της διαπλοκής». Προειδοποιεί ότι όποιοι τολμήσουν να ακολουθήσουν αυτήν την τακτική θα «τιμωρηθούν από το λαό και την ιστορία».

Ο Πολάκης καλεί για «ισχυρή αντιπολίτευση» που θα ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με ένα κατανοητό και κοινωνικά αναγκαίο πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει τη διαπλοκή και θα προσφέρει ελπίδα στη νέα γενιά. Τονίζει την ανάγκη για «βαθιές αλλαγές» στη δικαιοσύνη, οικονομικές μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, με ένα κόμμα που θα έχει ισχυρή παρουσία σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα.

Η τοποθέτηση του Πολάκη αποδεικνύει την αυξανόμενη ένταση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζήρας

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζήρας

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου Αθανασίου Ευαγ. Ζήρα …
19ο Πανελλήνιο συνέδριο γενετικής βελτίωσης φυτών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

19ο Πανελλήνιο συνέδριο γενετικής βελτίωσης φυτών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Γενετική Βελτίωση Φυτών αρωγός στην ανάπτυξη της σύγχρονης γεωργίας …
Ανάρτηση προέδρου με…ποιητική διάθεση

Ανάρτηση προέδρου με…ποιητική διάθεση

Η ικανοποίηση για την… αναμενόμενη και αναγκαία εκλογή του ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΤ δεν κρύφτηκε από τον Στέλιο Μπέκα, …
Το αφήγημα της κυβέρνησης για το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου του μαστού βρίθει της λογικής κόστος-όφελος (VIDEO)

Το αφήγημα της κυβέρνησης για το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου του μαστού βρίθει της λογικής κόστος-όφελος (VIDEO)

Η πανελλαδική ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμός δημόσιων μονάδων Υγείας, ειδικά των πρωτοβάθμιων …