Νομαρχιακά ΝέαΠρωτοσέλιδα

Ποιος θα κρατήσει τη σκυτάλη; Η Βουλή παίζει μουσικές καρέκλες για χάρη του Κασσελάκη!

22 Aug 2024

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στην απόφαση του βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλου, να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα. Στόχος αυτής της κίνησης είναι να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, στη Βουλή, αφού πρώτα παραιτηθούν και άλλοι βουλευτές του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Το ζήτημα, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Για να καταφέρει ο Κασσελάκης να μπει στη Βουλή, πρέπει να παραιτηθούν όχι ένας, αλλά αρκετοί βουλευτές πριν από αυτόν, κάτι που ήδη προκαλεί εσωκομματικές εντάσεις και διαφωνίες. Μεταξύ αυτών που θα πρέπει να παραιτηθούν είναι και πρόσωπα που φαίνεται να μην έχουν την πρόθεση να κάνουν πίσω, όπως η Πόπη Τσαπανίδου και η Ζωρζέτα Λάλη, η οποία έχει ήδη δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί για χάρη του Κασσελάκη.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει μια “περιπέτεια” εντός του κόμματος, με στελέχη να ασκούν πιέσεις και να αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν την παρουσία του Κασσελάκη στη Βουλή. Κάποιοι βλέπουν σε αυτή την κίνηση μια ευκαιρία για να ενισχυθεί η παρουσία του αρχηγού στη Βουλή, ενώ άλλοι φοβούνται ότι μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω διχασμό και αποσταθεροποίηση στην εσωκομματική ισορροπία.

Αν και η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων είναι ξεκάθαρη στην υποστήριξή της, η πραγματικότητα δείχνει ότι ο δρόμος προς τη Βουλή για τον Κασσελάκη είναι γεμάτος εμπόδια. Εδώ, η “σκυτάλη” μπορεί να μεταβιβαστεί, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται και λίγη τύχη για να φτάσει στον τελικό της προορισμό​.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει, με ευρεία πλειοψηφία, την πλήρη στήριξή της στην απόφαση του  βουλευτή Επικρατείας  Όθωνα Ηλιόπουλου να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα, προκειμένου η έδρα του να ανατεθεί  στον έτερο εκπρόσωπο του απόδημου ελληνισμού Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Επιπρόσθετα,   σε μια εποχή  όξυνσης των προβλημάτων της ελληνικής  κοινωνίας από την εφαρμογή των  ανάλγητων πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης, η παρουσία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή, εκεί που δίνονται θεσμικά οι κορυφαίες πολιτικές μάχες, κρίνεται επιβεβλημένη.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και οι  έδρες του,  σχετίζονται άμεσα με το κόμμα και οι βουλευτές που αναδεικνύονται μέσα από αυτό, οφείλουν να υπηρετούν με υπευθυνότητα και σεβασμό τις ιδέες και τις πολιτικές του θέσεις. 

Η δρομολόγηση  διαφορετικών εξελίξεων θα ήταν αντίθετη προς τις αρχές της συμμετοχικής δημοκρατίας και  της συλλογικής ευθύνης   που πρεσβεύει η Αριστερά και η Προοδευτική Παράταξη.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Στον Κοντογεώργη ο Αβραμόπουλος για τα έργα ανασυγκρότησης του Δήμου Μετεώρων

Στον Κοντογεώργη ο Αβραμόπουλος για τα έργα ανασυγκρότησης του Δήμου Μετεώρων

Συνάντηση με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Θανάση Κοντογεώργη είχε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος …
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) για το έτος 2024

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) για το έτος 2024

Μέχρι σήμερα 12.09.2024 (15:00), δηλαδή 57 ημέρες μετά, μέσω του GOV.GR είναι δεσμευμένες, δηλαδή επεξεργάστηκαν από τα Κ.Υ.Δ., 606.892 αιτήσεις …
Η Κ.Β. ΜΑΡΚΟΥ Α.Β.Ε.Ε χορηγός του Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ

Η Κ.Β. ΜΑΡΚΟΥ Α.Β.Ε.Ε χορηγός του Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ

Ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, με μεγάλη χαρά και τιμή, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τις Εταιρίες της οικογένειας ΜΑΡΚΟΥ …
Το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχε για μια ακόμα χρονιά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης …