ΕλλαδαΠρωτοσέλιδα

Πιερρακάκης: Η ελάχιστη βάση εισαγωγής “κόφτης” και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

8 Feb 2024

Από την άλλη, το νομοσχέδιο που φέρνει τα πάνω κάτω συσπειρώνει τον φοιτητικό κόσμο – Με το βλέμμα στη μεγάλη κινητοποίηση της Αθήνας

Για νομοσχέδιο “οδοστρωτήρα” κάνουν λόγο φοιτητές και μαθητές αλλά και συλλογικοί φορείς των εκπαιδευτικών όσον αφορά το νομοσχέδιο για την παιδεία.

Το Σχέδιο Νόμου , αποτελούμενο από 200 άρθρα θα περιλαμβάνει:

  • Μη Κερδοσκοπικά Μη  Κρατικά Πανεπιστήμια
    Θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των κρατικών Πανεπιστημίων
  • Την ακαδημαϊκή αναδιάρθρωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και, 
    Την πλήρη διοικητική αυτοδυναμία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Η δημόσια διαβούλευση θα κρατήσει μια εβδομάδα με στόχο  το αργότερο στις 20 Φεβρουαρίου το πολυνομοσχέδιο να έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αποκάλυψε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ότι μέσω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής κάποιος που δεν μπαίνει στο δημόσιο σύστημα τριτοβάθμιας παιδείας, δεν θα μπαίνει ούτε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Προσέθεσε πως κάθε σχολή μη κρατικού πανεπιστημίου θα βάζει τα δικά της κριτήρια τα οποία θα πρέπει να τα εγκρίνει και το ελληνικό κράτος.

Στην αντίπερα όχθη φοιτητές, μαθητές και συλλογικά όργανα της εκπαιδευτικής κοινότητας βρίσκονται εδώ και μέρες σε “θέση μάχης”. Τα βλέμματα όλων στρέφονται σήμερα στην Αθήνα και στο μεγάλο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι ήδη έκρυθμη με την αστυνομία να κλείνει δρόμους από τις 9 το πρωί με αφορμή την κινητοποίηση.

Θυμίζουμε βέβαια ότι στα Τρίκαλα, όπως και σε κάθε πόλη, οι σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη επί μέρες, με τους φοιτητές να προχωρούν όλο αυτό το διάστημα σε διαμαρτυρίες.

trikalanews
Author: trikalanews

300.000€ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αγροτική οδοποιΐα του Δήμου Μουζακίου

300.000€ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αγροτική οδοποιΐα του Δήμου Μουζακίου

Η χρηματοδότηση αποσκοπεί στην αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Daniel” …
1,6 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Μετεώρων – Χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

1,6 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Μετεώρων – Χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακή Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου είχε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος …