Νομαρχιακά Νέα

Πεζοπορία στην καρδιά του μαγευτικού Κόζιακα

26 Sep 2024

 

Ανακαλύψτε τη φύση και απολαύστε την ομορφιά του βουνού!

Το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ) Τρικάλων οργανώνει και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή πεζοπορία στον πανέμορφο Κόζιακα, την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, με αφετηρία τον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Φιλύρας.

Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει από το πανέμορφο χωριό Φιλύρα Τρικάλων και, ανηφορίζοντας μέσα από τα γραφικά μονοπάτια της περιοχής και ακολουθώντας τα χνάρια του αρχαίου θεού Ασκληπιού, θα περάσουμε από τα εξής σημεία: «Παλαιόκαστρο», «Πλατανάκια», «Βρύση Κυριάκη», «Καγκέλια», «Λακκώματα». Η επιστροφή θα γίνει από τον δασικό χωμάτινο δρόμο που διασχίζει το μέρος που φέρει το τοπωνύμιο «της Συκιάς τη Ράχη».

Ώρα συγκέντρωσης: 8:45 π.μ. στη Δυτική είσοδο του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Φιλύρας.

Αναχώρηση: 9:00 π.μ.

Η πεζοπορία χαρακτηρίζεται ως μέτριας δυσκολίας, με συνολική διάρκεια 4 ωρών και μικρά διαστήματα ξεκούρασης. Θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε την πλούσια φυσική ομορφιά του βουνού «Κόζιακα» και να μάθετε περισσότερα για τον δασικό πλούτο της περιοχής, τα θεραπευτικά βότανα, τα μανιτάρια, την ιστορία του τόπου, καθώς και πληροφορίες για τα τοπικά τοπωνύμια. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετάσχετε, ανεξαρτήτως ηλικίας!

Μετά την πεζοπορία, θα απολαύσουμε φαγητό και ξεκούραση στην παραδοσιακή ψησταριά του χωριού “Η Γιώτα“, όπου μας περιμένουν νόστιμα τοπικά εδέσματα και χορός!

Οδηγίες και Συστάσεις:

  • Οδηγός της πεζοπορίας θα είναι ο κ. Στέφανος Κουκουτσέλος, με βαθιά γνώση της περιοχής, καθώς έχει γεννηθεί και ζει στη Φιλύρα.
  • Μικρά παιδιά (κάτω των 12 ετών) πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα.
  • Γνώστες της χλωρίδας της περιοχής, των βοτάνων και των μανιταριών καλούνται να μοιραστούν τις γνώσεις τους κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.

Εξοπλισμός:

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους τα εξής:

  • Άνετα παπούτσια πεζοπορίας.
  • Καπέλο και αντηλιακή προστασία.
  • Νερό και ελαφρύ σνακ.
  • Ελαφρύ μπουφάν ή ζακέτα, ανάλογα με τον καιρό.

Ελάτε να περπατήσουμε, να αναπνεύσουμε τον καθαρό αέρα του βουνού και να μοιραστούμε όμορφες στιγμές με φίλους και οικογένεια!

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η πεζοπορία θα αναβληθεί.

Σας περιμένουμε όλους για μια υπέροχη εμπειρία στη φύση!

Με εκτίμηση,
Απόστολος Σπαθής
Προϊστάμενος ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews


Σε μεγάλο ευρωπαϊκό έργο για την προστασία του Πηνειού ο Δήμος Τρικκαίων

Σε μεγάλο ευρωπαϊκό έργο για την προστασία του Πηνειού ο Δήμος Τρικκαίων

Προωθούνται «Μέτρα Σπόγγου» για τη διαχείριση υδατικών πόρων και την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων σε Ληθαίο και Πηνειό …
Η Όλγα Γεροβασίλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει αν εκλεγεί ξανά ο Κασσελάκης»

Η Όλγα Γεροβασίλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει αν εκλεγεί ξανά ο Κασσελάκης»

Σφοδρή επίθεση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη – Στήριξη στη Φάμελλο και σχολιασμός για την πιθανή επιστροφή Τσίπρα …
Επίσκεψη της Κατερίνας Παπακώστα στο Συμβουλευτικό Κέντρο και το ΑΤ Τρικάλων

Επίσκεψη της Κατερίνας Παπακώστα στο Συμβουλευτικό Κέντρο και το ΑΤ Τρικάλων

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ενημερώθηκε για τη στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και την πρόοδο των εξειδικευμένων μονάδων …
Ευχαριστίες Δημάρχου και Προέδρου ΔΣ Σκοπέλου σε Ν. Σακκά και ΠΕΔ Θεσσαλίας

Ευχαριστίες Δημάρχου και Προέδρου ΔΣ Σκοπέλου σε Ν. Σακκά και ΠΕΔ Θεσσαλίας

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά, καθώς και στα μέλη της ΠΕΔ, απέστειλαν …