Events – ΕκδηλώσειςΔιαβάστε επίσης

«Πες μου το όνομα σου… και θα στο τραγουδήσω» η μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων

4 Jun 2024

Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί

Έρχεται η μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ με τίτλο «Πες μου το όνομα σου… και θα στο τραγουδήσω». Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα , επικεντρωμένο σε ονόματα, γυναικεία και αντρικά, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης στην παράδοση μας και έγιναν τραγούδι.

Πέμπτη 6/6/2024 & ώρα 8.30 μμ στο θέατρο του Βυζαντινού κάστρου της πόλης μας.

Όλες οι χορευτικές ομάδες δουλεύουν εντατικά στο πρόγραμμα το οποίο επιμελείται ο χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Μάνος. Πρόκειται για μια νέα χορευτική υπερπαραγωγή του Χ.Ο.Τ. όπου θα λάβουν μέρος εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι χορευτές που θα αναδείξουν τα κομμάτια του λαϊκού μας πολιτισμού με τον καλύτερο τρόπο.

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα είναι το πρώτο χορευτικό της πόλης μας που θα εγκαινιάσει το νέο ανακαινισμένο θέατρο μας 900 θέσεων. Κάτω από το ρολόι της πόλης μας που είναι και σήμα κατατεθέν του ομίλου μας θα χτυπήσει η καρδιά του Χ.Ο.Τ. σε μια παράσταση σταθμό στον 21ο χρόνο λειτουργίας του.

Οι θεατές θα παρακολουθήσουν μια ευχάριστη 2ωρη διαδρομή με χορούς και τραγούδια με επτά θεματικές ενότητες από τη Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Δυτική Θράκη, Νησιά, Ανατολική Ρωμυλία και Λαϊκούς χορούς! Μεγάλος πλούτος και ποικιλία από αυθεντικά και πιστά αντίγραφα φορεσιών θα παρουσιαστούν στην παράσταση. Την επιμέλεια όλης της παράστασης έχει ο Παναγιώτης Μάνος ενώ κορυφαίοι μουσικοί θα συνοδέψουν τις χορευτικές ομάδες που θα λάβουν μέρος όπως ο Άρης Ντίνας στο τραγούδι, Κιτσόπουλος Χρήστος στο κλαρίνο-καβάλι, Μούτσελος Νίκος κρουστά-Γκάϊντα κ.ά.

Η μουσικοχορευτική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2024 & ώρα 8.30 μμ. στο θέατρο του Βυζαντινού κάστρου της πόλης μας και αναμένεται να την παρακολουθήσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας, στηρίζοντας έτσι μεγάλο κομμάτι του πολιτισμού της πόλης μας. Η μουσικοχορευτική παράσταση γίνεται υπό την αιγίδα της Περφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων.

Trikalanews
Author: Trikalanews


Αιτήσεις ωφελουμένων για το ΚΗΦΗ του Δ. Τρικκαίων

Αιτήσεις ωφελουμένων για το ΚΗΦΗ του Δ. Τρικκαίων

Νέες αιτήσεις για την ένταξη ωφελούμενων στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων δέχεται ο Δήμος Τρικκαίων …
Κύτταρα πολιτισμού: Εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής από τον Δήμο Τρικκαίων - Έναρξη εγγραφών

Κύτταρα πολιτισμού: Εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής από τον Δήμο Τρικκαίων – Έναρξη εγγραφών

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων λειτουργούν και φέτος τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής για παιδιά, εφήβους …
«Παράθυρο» στο …Διάστημα: Το brain drain γίνεται brain gain στην Ελλάδα

«Παράθυρο» στο …Διάστημα: Το brain drain γίνεται brain gain στην Ελλάδα

«Παράθυρο» στο …Διάστημα και δουλειά στον τόπο τους, την Ελλάδα, προσφέρει το «Εθνικό πρόγραμμα μικροδορυφόρων» σε νέους επιστήμονες …
Κόκκαλης: Γιατί αποκλείστηκαν οι μαθητές της Ελασσόνας από τη ρύθμιση του 2%;

Κόκκαλης: Γιατί αποκλείστηκαν οι μαθητές της Ελασσόνας από τη ρύθμιση του 2%;

Για ποιους λόγους αποκλείστηκαν οι μαθητές της Ελασσόνας από την ευνοϊκή ρύθμιση του 2%;» αυτό το ερώτημα θέτει προς το …