Διαβάστε επίσηςΥπολοιποι Δημοι

Παρουσίαση του βιβλίου «Σαν Γλυκό του Κουταλιού Νεράντζι» της Ευαγγελίας Μπράμη στο Παλαιομονάστηρο

8 Sep 2024

Μια πετυχημένη εκδήλωση με παρόντες τον Δήμαρχο Πύλης και σημαντικές προσωπικότητες της περιοχής.

Μια πετυχημένη εκδήλωση ήταν η παρουσίαση της Συλλογής Διηγημάτων της Ευαγγελίας Νικ. Μπράμη με τίτλο « ΣΑΝ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΝΤΖΙ» Διηγήματα από τις DEGIORGIO ΕΚΔΟΣΕΙΣ 2024., που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 18.15 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Δώδεκα Αποστόλων Παλαιομοναστήρου, που οργάνωσε ο Πολιτιστικός –Μορφωτικός- Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Παλαιομοναστήρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Βάγια Καρανικόλα Νομικός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου όπου έψαλλαν τον Βυζαντινό Ύμνο Τη Υπερμάχω και τραγούδησαν Μπήκαν στη πόλη οι οχτροί και Δε λαλείς καημένο αηδόνι, υπό τον συντονισμό του μαέστρου Δημήτρη Σκότη και την συνοδεία μουσικών οργάνων.

Χαιρετισμό έκανε η συγγραφέας κ. Ευαγγελία Μπράμη η οποία καλωσόρισε τον Δήμαρχο κ. Μαράβα και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Μπουντζιώλη καθώς και τους παρευρισκόμενους, αναφερόμενη στην συνέχεια στο περιεχόμενο του βιβλίου της με γεγονότα που διαδραματίζονταν στο Παλαιομονάστηρο που είναι το Χωριό που γεννήθηκε κατά τη περίοδο της κατοχής.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα, την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου κ. Λαμπρινή Κανάτα ενώ κατά την απαγγελία της από το διήγημα «ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ» την συνόδευε με το πιάνο της η μουσικός κ. Σοφία Λαμπρογιώργου, ο Εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων ο Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Βουτσελάς, ο κ. Σταμάτης Γεωργούλης Καθηγητής ,δικηγόρος, Έφορος Διεθνών Σχέσεων του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», ο κ. Απόστολος Φιρφιρής Πρόεδρος της Αμφικτυονίας Θεσσαλών – Καραγκούνηδων , ο κ. Λαυρέντης Ντετζιόρτζιο, η κ. Ναυσικά Μουλά Φιλόλογος, ο κ. Χρήστος Χαμηλός Ιατρός και ο Ιερέας του Χωριού Πατέρας Πέτρος Καραχάλιος.

Στην συνέχεια η συγγραφέας κ. Μπράμη στην συνέχεια του διηγήματος «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΕ ΥΓΡΟ ΜΙΝΟΡΕ» απήγγειλε το ποίημα της «ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ 23» στο πιάνο την συνόδευε η Σοφία Λαμπρογιώργου.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου και υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Σκότη.

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητα Παλαιομοναστήρου κ. Θωμάς Μπουντζιώλης και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Έφη Μπλαντζώνη.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Οι 73 υποψήφιοι του Βασίλη Γιαγιάκου που ενώνουν την επιχειρηματικότητα στα Τρίκαλα

Οι 73 υποψήφιοι του Βασίλη Γιαγιάκου που ενώνουν την επιχειρηματικότητα στα Τρίκαλα

Μια νέα ομάδα επιχειρηματιών στο πλευρό του Επιμελητηρίου Τρικάλων, για ένα σύγχρονο και καινοτόμο Επιμελητήριο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των …
Έναρξη εργαστηριών Πληροφορικής & Βασικών Δεξιοτήτων Επικοινωνίας στην Αγγλική Γλώσσα για Ενήλικες και Παιδιά

Έναρξη εργαστηριών Πληροφορικής & Βασικών Δεξιοτήτων Επικοινωνίας στην Αγγλική Γλώσσα για Ενήλικες και Παιδιά

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα εργαστήρια πληροφορικής & βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα …
ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της κοινωνίας από το … άδειο καλάθι του ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη, που παρουσίασε στην 88η Δ.Ε.Θ. στην …
Με απόλυτη επιτυχία η «ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ CHEERLEADING»

Με απόλυτη επιτυχία η «ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ CHEERLEADING»

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ¨ΕΥΑΘΛΟΙ¨ διοργάνωσε εκδήλωση γνωριμίας των παιδιών της ευρύτερης περιοχής μας με το Cheerleading!! …