ΠρωτοσέλιδαΥπολοιποι Δημοι

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Σίας Κοσιώνη στην Καλαμπάκα

20 Oct 2024

Παρών και η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα

Σήμερα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η γνωστή δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη παρουσίασε το πρώτο της παιδικό βιβλίο, με τίτλο «Μια άλλη ιστορία», στη Βιβλιοθήκη της Καλαμπάκας. Το βιβλίο, που απευθύνεται σε παιδιά, στοχεύει να τους διδάξει την αξία των αληθινών ιστοριών, δηλαδή των ειδήσεων, και την ουσία της ενημέρωσης. Όπως ανέφερε η ίδια η συγγραφέας, «η ενημέρωση καλλιεργεί την ενσυναίσθηση, την ανεκτικότητα και την αλληλοκατανόηση», κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη των παιδιών.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, κα Θεόπη Κατσιαμάνη, ενώ προλόγισε ο Αντιπρόεδρος της KDK, κ. Απόστολος Ηλιόπουλος. Η παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνας Παπακώστα, αποτέλεσε ιδιαίτερο σημείο αναφοράς στην εκδήλωση.

Η κα Παπακώστα, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, εξήρε το έργο της Σίας Κοσιώνη, τονίζοντας ότι το βιβλίο «διδάσκει στα παιδιά ότι οι ειδήσεις δεν είναι απλώς πληροφορίες, αλλά δυναμικές ιστορίες που επηρεάζουν τις σκέψεις και τις πράξεις μας». Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του να εμφυσήσουμε στα παιδιά αξίες όπως η κριτική σκέψη και η αναζήτηση της αλήθειας.

Η παρουσίαση της Σίας Κοσιώνη στην Καλαμπάκα, που συνοδεύτηκε από υπογραφές βιβλίων και έντονο ενδιαφέρον του κοινού, αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στη νεολαία, ενισχύοντας την κατανόηση της δύναμης της ενημέρωσης από νεαρή ηλικία​.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Πλημμυροπαθείς Μεγάλων Καλυβίων ζητούν άμεσες λύσεις από τον Δήμαρχο Τρικκαίων

Πλημμυροπαθείς Μεγάλων Καλυβίων ζητούν άμεσες λύσεις από τον Δήμαρχο Τρικκαίων

Οι κάτοικοι της Δ.Ε Μεγάλων Καλυβίων, που επλήγησαν από τις πλημμύρες, συναντώνται την Τρίτη με τον Δήμαρχο Τρικκαίων …
Β’ Ερασιτεχνική: Ριζαριό και Αχιλλέας οδηγούν στον 2ο όμιλο

Β’ Ερασιτεχνική: Ριζαριό και Αχιλλέας οδηγούν στον 2ο όμιλο

Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ ερασιτεχνικής με το Ριζαριό και τον Αχιλλέα Μπάρας να διατηρούν το …
Γ’ Εθνική: Έμεινε μόνος ο Πιερικός στην κορυφή

Γ’ Εθνική: Έμεινε μόνος ο Πιερικός στην κορυφή

Παρέμεινε μόνος στη κορυφή της βαθμολογίας ο Πιερικός αφού συνέτριψε τον Αστέρα Πετριτή με 7-0, τη στιγμή που η Αναγέννηση …
Οι τρικαλινοί ιεροψάλτες δίπλα στους αστυνομικούς

Οι τρικαλινοί ιεροψάλτες δίπλα στους αστυνομικούς

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή και μνήμη του Αγίου Αρτεμίου …