Καρδίτσα

Παρέμβαση Σκόνδρα για τεκμαρτή φορολόγηση επαγγελματιών

8 Aug 2024

Η βουλευτής Καρδίτσας ζητά ειδικά μέτρα για πληγείσες περιοχές σε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών

Σε πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, η βουλευτής Καρδίτσας, Ασημίνα Σκόνδρα, έθεσε την αγωνία των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων της περιοχής για το ζήτημα της τεκμαρτής φορολόγησης. Ζήτησε να ληφθούν ειδικά μέτρα στις προσεχείς ρυθμιστικές παρεμβάσεις για τις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, όπως η Θεσσαλία και ειδικότερα η Καρδίτσα.

Στο πλαίσιο των επαφών της με κυβερνητικά στελέχη, για ζητήματα που αφορούν τους συμπολίτες μας και μετά τη συνάντηση της με τον  αρμόδιο υφυπουργό κ. Χρίστο Δήμα, η βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα μετέφερε στον υπουργό Οικονομικών, κ. Χατζηδάκη, την αγωνία των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων της Καρδίτσας για το ζήτημα που αφορά την τεκμαρτή φορολόγηση.

Η βουλευτής ζήτησε στις προσεχείς ρυθμιστικές παρεμβάσεις, τις οποίες ήδη έχει εξαγγείλει τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο ίδιος ο υπουργός να ληφθούν μέτρα ειδικά για τους επαγγελματίες των περιοχών που επλήγησαν πολλαπλά από φυσικές καταστροφές, όπως η Θεσσαλία και ειδικότερα η Καρδίτσα.

Παρόλο που η φορολόγηση του τεκμαρτού εισοδήματος είναι σε γενικές γραμμές μια σημαντική μεταρρύθμιση, που πρσπαθεί να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα της φοροδιαφυγής, στην περίπτωση των πολιτών του δεύτερου πιο φτωχού νομού της χώρας, είναι απαραίτητο να υπάρξει ιδιαίτερη πρόβλεψη. Επισήμανε ότι οι συμπολίτες μας εκεί προσπαθούν να ορθοποδήσουν, με τη στήριξη πάντοτε της κυβέρνησης, μετά τις πληγές του Ιανού, του Ελίας και του Ντάνιελ. Η κ. Σκόνδρα κατέθεσε την άποψη ότι είναι σωστό και δίκαιο να προβλεφθούν ιδιαίτερες βελτιώσεις και σημειακές διορθώσεις.

Ο υπουργός κ. Χατζηδάκης άκουσε με προσοχή τη βουλευτή μας και συμφώνησε να δει το ζήτημα επισταμένως, παρόλο που, όπως ανέφερε, υπάρχει άρθρο στο υπάρχον νομοσχέδιο, που προβλέπει να υπολογίζεται το τεκμαρτό με μικρότερο συντελεστή για όσους πληγέντες υποβάλλουν σχετικό αίτημα. Τέλος, συμφώνησαν να συνεχίσουν με τη βουλευτή τη στενή συνεργασία, και για το ζήτημα αυτό και για όλα τα υπόλοιπα, αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών της Βουλής, όπως άλλωστε είναι δεδομένο, καθώς η κ. Σκόνδρα είναι Γραμματέας στη Διαρκή Μόνιμη Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Εκδηλώσεις μνήμης για την πυρπόληση και την απελευθέρωση της Καλαμπάκας

Εκδηλώσεις μνήμης για την πυρπόληση και την απελευθέρωση της Καλαμπάκας

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, η Καλαμπάκα θα τιμήσει την ιστορική μνήμη της Πυρπόλησης από τις …
Ο Χαρίτσης ζητά απαντήσεις για την ανάθεση μελετών σε ολλανδική εταιρεία για Θεσσαλία και Κρήτη

Ο Χαρίτσης ζητά απαντήσεις για την ανάθεση μελετών σε ολλανδική εταιρεία για Θεσσαλία και Κρήτη

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με την ολλανδική εταιρεία που ανέλαβε σημαντικές μελέτες για Θεσσαλία και Κρήτη …
Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης: Φθηνότερο από την προηγούμενη χρονιά με προσφορές για τους καταναλωτές

Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης: Φθηνότερο από την προηγούμενη χρονιά με προσφορές για τους καταναλωτές

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε σήμερα με τη μέση τιμή εκκίνησης στην Αττική να διαμορφώνεται χαμηλότερα από την αντίστοιχη …
Λάρισα: Έκρηξη γκαζιού σε κομμωτήριο

Λάρισα: Έκρηξη γκαζιού σε κομμωτήριο

Γυναίκα με εγκαύματα στο πρόσωπο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο …