Η εξέλιξη αυτή θορύβησε έντονα την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, που συνειδητοποίησε τους κινδύνους και ζητά την κατάργηση των σχετικών ρυθμίσεων.
Σε πρόσφατη απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ αναφέρεται ότι: « Τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου, μειοψηφούντος του Πρύτανη, δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις του νόμου 4957/2022 που αφορούν τις συγχωνεύσεις των ΝΠΔΔ ( Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών, Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Αγροκτήματος ). Οι ρυθμίσεις αυτές έγιναν χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου και χωρίς να υπάρξει καμία σχετική μελέτη σκοπιμότητας. Συνεπώς αποτελούν άμεση παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου μας και δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία του».
Τα ανυπέρβλητα προβλήματα επισημαίνονται και σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ. Το Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «…Η Κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ και να καταργήσει άμεσα τη διάταξη που όλοι την θεωρούν άκρως επιζήμια για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου… Ειδάλλως υπάρχει η Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποφανθεί σχετικά, αλλά και ο ελληνικός λαός για να κρίνει». Η ανακοίνωση αφήνει σαφή υπονοούμενα για « άνομα και ανομολόγητα συμφέροντα πίσω από αυτή τη διάταξη».
Κατόπιν τούτων εκτιμώ ότι όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι του τρικαλινού λαού οφείλουμε να διαμηνύσουμε στη Κυβέρνηση της ΝΔ ότι πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ και να θεσμοθετήσει προεκλογικά τη προάσπιση του δημόσιου και ερευνητικού χαρακτήρα του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ