ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Πανελλήνιες: Η αγωνία των υποψηφίων – Σε ποια επαγγέλματα στρέφονται τα Τρικαλινά παιδιά;

27 Jun 2024

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Βαγγέλης Γκούμας στο Trikalanews.gr

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα Τρικαλινά παιδιά που έδωσαν φέτος τη μάχη των Πανελληνίων εξετάσεων.

Μια διαδικασία αρκετά επίπονη και μακροχρόνια, που φέτος είχε ακόμη περισσότερες δυσκολίες και λόγω των θεμάτων που «έπεσαν» αλλά και λόγω των δύσκολων καταστάσεων που βίωσε η περιοχή από τις πλημμύρες.

Το Trikalanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών φροντιστηρίων στα Τρίκαλα κ. Βαγγέλη Γκούμα μιλώντας μαζί του για τις προσδοκίες της φετινής εξεταστικής διαδικασίας και όχι μόνο.

Όσον αφορά τις βαθμολογίες, ο κ. Γκούμας εκτιμά ότι φέτος θα είναι σε αρκετά μαθήματα πιο χαμηλές από άλλες χρονιές. «Μιλώντας με συναδέλφους των θετικών επιστημών, η Φυσική αλλά και τα Μαθηματικά φέτος ανέβασαν σημαντικά τον πήχη δυσκολίας. Αντίστοιχα στα φιλολογικά, Ιστορία και Αρχαία, είχαν επίσης δυσκολίες. Βέβαια, αναμένεται και αντίστοιχη πτώση βάσεων» τόνισε σχετικά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει βέβαια και ο προσανατολισμός των παιδιών όσον αφορά τις επιλογές των σχολών τους. Πλέον υπάρχει μια στροφή από τις στρατιωτικές σχολές με τα παιδιά να επιλέγουν επιστημονικά πεδία. Όπως επισημαίνει και ο κ. Γκούμας, τα παιδιά δεν επιλέγουν «δημόσιο» ενώ θεωρούν δεδομένη τη Δια Βίου μάθηση και τη συνεχή επαγγελματική εξέλιξη.

Επίσης, όπως επισημαίνουν και άλλοι φορείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες βλέπουν τον εαυτό τους πέρα από ένα πτυχίο αλλά και πέρα από τη χώρα. Είναι πολίτες χωρίς σύνορα που ονειρεύονται να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και έξω από την Ελλάδα τόσο εκπαιδευτικά όσο και επαγγελματικά.

Μάλιστα, ο σύλλογος των Φροντιστηρίων στα Τρίκαλα  αναμένεται σύντομα να διοργανώσει και μεγάλη εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού όπου οι υποψήφιοι θα κατατοπιστούν σε αντίστοιχα θέματα.

Όλα αυτά βέβαια ξεκινούν από την αυριανή αφετηρία των βαθμολογιών που είναι όμως μόνο η αρχή σε αυτή τη μεγάλη «περιπέτεια».

Trikalanews
Author: Trikalanews

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων η νέα Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων η νέα Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Συνάντηση γνωριμίας με τη νέα κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑΔ (Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας) είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων …
Παρέμβαση Κουρέτα για το κατάστημα Πειραιώς στην Αγιά

Παρέμβαση Κουρέτα για το κατάστημα Πειραιώς στην Αγιά

Επιστολή Δημήτρη Κουρέτα στη διοίκηση της τράπεζας για τη ζωτική σημασία της διατήρησης του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος της περιοχής …
Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε

Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε

Για βοοειδή με ηλικία έως 10 έτη και για αίγες και αιγοπρόβατα με ηλικία έως 8 έτη …
Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Πύλης στο Δημαρχείο Πύλης …