Αθλητικα

Όταν ο “αδερφός” του Μέσι έπαιζε στον ΑΟ Τρίκαλα

19 Dec 2022

Η εικόνα του παγκόσμιου πρωταθλητή Λιονέλ Μέσι με την σύζυγο του Αντονέλα και το τρόπαιο κάνει από χθες το γύρο του κόσμου. Ο GOAT έβαλε στην τροπαιοθήκη του το πλέον πολύτιμο τρόπαιο του ποδοσφαίρου με τους Αργεντίνους να κερδίζουν την Γαλλία στα πέναλτι.

Ψάχνοντας στο παρελθόν βρίσκουμε μια άγνωστη σχετικά ιστορία που αφορά την ομάδα του ΑΟ Τρίκαλα. Το 2010 είχαν προχωρήσει σε μια μεταγραφή που είχε προκαλέσει αίσθηση.

Επί διοικήσεως Βαγγέλη Πλεξίδα τα Τρίκαλα είχαν αποκτήσει τον Λούκας Σκάγκλια ένα 23χρονο μεσοεπιθετικό που δεν είχε ωστόσο την αναμενόμενη παρουσία με την φανέλα του ΑΟΤ.

Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής που έβλεπε τον κόσμο από το 1,68 ήρθε το χειμώνα του 2009 στον ΠΑΣ, μετά από πρόταση του τότε προπονητή Γκιγιέρμο Όγιος.

Κοινό τους σημείο η φιλία τους με τον Μέσι, καθώς ο Σκάγκλια ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της Νιούελς Ολντ Μπόις, όπως ο Λιονέλ Μέσι, με τον οποίο τον συνδέει φιλία που κρατάει από τα παιδικά τους χρόνια (είναι συνομήλικοι), αλλά και ένα πολύ στενό τους, κοινό πρόσωπο, η Αντονέλα Ροκούτσο, ξαδέλφη του Σκάγκλια, που είναι σύζυγος και μητέρα των παιδιών του Λέο.

Ο Σκάγκλια δεν μπόρεσε ποτέ να αγωνιστεί στον ΠΑΣ Γιάννινα, όχι γιατί δεν εκτιμήθηκε το ταλέντο του, αλλά γιατί δεν μπόρεσαν να λυθούν γραφειοκρατικά θέματα της μεταγραφής του από την ισπανική Τεράσα στην οποία ανήκε. Έτσι αρκέστηκε στο να παίζει μόνο στο οικογενειακό δίτερμα.

Λίγους μήνες αργότερα Όγιος, Ριμόλντι και Σκάγκλια μετακόμισαν στις Σέρρες για λογαριασμό του Πανσερραϊκού. Ο Σκάγκλια αγωνίστηκε σε 27 ματς και η συνέχεια τον βρήκε στον ΑΟ Τρίκαλα που ωστόσο ήταν εξαιρετικά άτυχος.

Ο Σκάγκλια πήρε συμμετοχές σε όλα τα φιλικά των Τρικάλων (από την ομαδάρα του 2010 στον ΑΟΤ αγωνίζεται ακόμη ο Ριζογιάννης) ωστόσο την πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Παναιτωλικό τραυματίστηκε στο 31′ και έκτοτε δεν ξανά πήρε χρόνο συμμετοχής με συνέπεια να αποχωρήσει για την Καλλονή.

Από το 2012 ο Σκάγκλια έφυγε οριστικά από την Ελλάδα κυνηγώντας την τύχη του στη Βολιβία, όπου έπαιξε 6 ματς στην Μπολιβάρ, την Κολομβία όπου έπαιξε στην Once Caldas, στην οποία έκανε τις περισσότερες συμμετοχές στην καριέρα του, παίζοντας σε 2 σεζόν 32 αγώνες και την Deportivo Cali που έκανε σε 2 σεζόν 18 συμμετοχές.

Τη σεζόν 2014-2015 γύρισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της δεύτερης ομάδας της Ριέκα και στην Κροατία 12 ματς, ενώ από το 2015 ξαναπέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να αγωνιστεί στην Jacksonville Armada FC, ομάδα του NASL, που είναι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής των Ηνωμένων Πολιτειών, το 2016-17 έμεινε χωρίς ομάδα, επέστρεψε στην δράση με τους LA Wolves και το 2018 αγωνίστηκε στην τελευταία ομάδα της καριέρας του το Las Vegas καθώς την σεζόν 2019-20 “κρέμασε” τα παπούτσια του.

Πλέον ο “αδερφός” του Μέσι ασχολείται με την προπονητική.

trikalanews
Author: trikalanews

To ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και “διδάσκει”

To ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και “διδάσκει”

*Το “Πράσινο” debate: Νικητής το ΠΑΣΟΚ και ο “Πολιτικός Πολιτισμός” …
Ποσό 1,2 εκ. € εγκρίθηκε στον Δήμο Τρικκαίων για διαχείριση συνεπειών του Daniel

Ποσό 1,2 εκ. € εγκρίθηκε στον Δήμο Τρικκαίων για διαχείριση συνεπειών του Daniel

Συνεχίζει ο Δήμος Τρικκαίων να εξασφαλίζει στήριξη για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τον Daniel ή προσέφεραν …
Επιμνημόσυνη δέηση στη Φαρκαδόνα για τους αδικοχαμένους μαθητές του δυστυχήματος στον Μαλιακό

Επιμνημόσυνη δέηση στη Φαρκαδόνα για τους αδικοχαμένους μαθητές του δυστυχήματος στον Μαλιακό

Μνήμες από το τραγικό δυστύχημα στο «πέταλο» του Μαλιακού, που σημειώθηκε σαν σήμερα, πριν 20 χρόνια, και κόστισε τη ζωή …
Σπάνια συναυλία Ναπολιτάνικης μπαρόκ μουσικής στον Δομοκό με το έργο "Stabat Mater" του P. Cafaro

Σπάνια συναυλία Ναπολιτάνικης μπαρόκ μουσικής στον Δομοκό με το έργο “Stabat Mater” του P. Cafaro

Mία σημαντική και σπάνια για τα επαρχιακά δεδομένα και όχι μόνο, προτείνει ο Νίκος Ευθυμιάδης και το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας …