Βουλευτική ΕκπροσώπησηΔιαβάστε επίσης

Ομιλία της Μαρίνας Κοντοτόλη στη Βουλή για τα προβλήματα υγείας και κτηνοτροφίας στα Τρίκαλα

19 Jul 2024

Επισημάνσεις για το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και τη στήριξη των κτηνοτρόφων της Καλαμπάκας

Στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής Μαρίνα Κοντοτόλη εξέφρασε τις ανησυχίες της για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και τη στήριξη των κτηνοτρόφων στον νομό Τρικάλων.

Η κ. Κοντοτόλη επέκρινε την κυβέρνηση για την έλλειψη μόνιμων προσλήψεων και την προτίμηση μετακινήσεων του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον ακτινολόγο του Νοσοκομείου Τρικάλων, ο οποίος αναγκάζεται να καλύπτει εφημερίες τόσο στο Νοσοκομείο Τρικάλων όσο και στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, υπογραμμίζοντας ότι ένας γιατρός καλείται να καλύψει δύο νοσοκομεία σε δύο διαφορετικούς νομούς. Αντίστοιχα, ανέφερε ότι τον Μάιο ένας παθολόγος ήταν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, ενώ τον Ιούνιο μετακινήθηκε σε τουριστικές περιοχές όπως η Σκιάθος και η Σκόπελος, αφήνοντας τα χωριά του Δήμου Μετεώρων και της Πύλης χωρίς γιατρό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η βουλευτής αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της πανώλης των αιγοπροβάτων που έχει πλήξει την περιοχή της Καλαμπάκας. Επισήμανε ότι η ασθένεια δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αλλά είναι καταστροφική για τα αιγοπρόβατα. Τόνισε ότι η νόσος έχει ήδη εμφανιστεί και σε άλλες κτηνοτροφικές περιοχές εκτός Καλαμπάκας, γεγονός που δείχνει τη διασπορά της.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εκδώσει απόφαση με τα ενδεδειγμένα μέτρα περιορισμού της νόσου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες. Παρ’ όλα αυτά, οι κτηνοτρόφοι ανησυχούν έντονα καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν αποζημιωθεί για τα ζώα που έχασαν από προηγούμενες φυσικές καταστροφές. Η περιορισμένη διακίνηση των κτηνοτροφικών προϊόντων δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, ειδικά με την πώληση του νωπού γάλακτος, που παραμένει αδιάθετο.

Η κ. Κοντοτόλη ζήτησε την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των ζώων και την αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή της Θεσσαλίας δεν μπορεί να αντέξει άλλη καταστροφή.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Συλλήψεις για κλοπές και ναρκωτικά στη Θεσσαλία

Συλλήψεις για κλοπές και ναρκωτικά στη Θεσσαλία

Μια σειρά από συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα και τον Βόλο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλίας …
ΑΟΤ: Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ

ΑΟΤ: Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ

Έφτασε η ώρα της συγκρότησης του νέου Δ.Σ του ΑΟΤ σε σώμα …
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκλήρωση εκκαθαριστικών πληρωμών έτους 2023

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκλήρωση εκκαθαριστικών πληρωμών έτους 2023

Στα 14.118.745,51 ευρώ η εκκαθαριστική πληρωμή – Συνολικά έχουν καταβληθεί και στους δύο πυλώνες 2.302.646.379,80 ευρώ Το μεσημέρι 15 Οκτωβρίου …
Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον Α.Σ. Καρδίτσας

Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον Α.Σ. Καρδίτσας

Η απόφαση πάρθηκε για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας …