Άρθρα – ΑπόψειςΠρωτοσέλιδα

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν – Νέα πρόσωπα με παλιές συνήθειες

1 Aug 2024

Νέα πρόσωπα με παλιές συνήθειες. Γι’ αυτό, όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν, όπως λέει και στο τραγούδι του ο αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου.

Τι κι αν άλλαξαν τα πρόσωπα και τα κόμματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται, είναι διαχρονικές και διαπαραταξιακές.

Απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμούς προς ημετέρους, κόλακες και υποστηρικτές.

Στη Θεσσαλία των πλημμυροπαθών, που περιμένουν ακόμη την αποκατάσταση που δεν έρχεται ποτέ και των λοιμών, στον τομέα της κτηνοτροφίας που καταστρέφεται αυτή την περίοδο, η νέα Περιφερειακή Διοίκηση δεν μπόρεσε να αποβάλει τις νοσηρές συνήθειες του παρελθόντος.

Έτσι λοιπόν και η Διοίκηση Κουρέτα, συνεχίζει καθώς φαίνεται τις απευθείας αναθέσεις με αδιαφανή τρόπο, σε φίλους που την υποστηρίζουν με ό,τι μέσα διαθέτουν.

Το ΄να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο.

Έτσι αποφάσισε να κάνει απευθείας ανάθεση για τη σύνταξη μελέτης για την ανάπτυξη του θρησκευτικού Τουρισμού στο νομό Τρικάλων, κόστους 18.600 ευρώ, προς τον ιδιοκτήτη ενημερωτικού site των Τρικάλων, που καθημερινά αφιερώνει αρκετό χώρο για την ανάδειξη της δράσης και της «αποτελεσματικότητας» της διοίκησης Κουρέτα.

Τώρα για τις ιδιαίτερες γνώσεις που χρειάζονται για μια τέτοια μελέτη, ούτε λόγος να γίνεται. Ο ανάδοχος ακόμη κι αν δεν τις διαθέτει, θα τα καταφέρει με τη Θεία φώτιση. Αλλά και στο τέλος, θα μπορούσε να λάβει απ’ ευθείας βοήθεια από την εκκλησία, αφού όπως διαβάζουμε συχνά στις ηλεκτρονικές του σελίδες είναι τακτικός «προσκυνητής».

Εξ’ άλλου οι σχέσεις του με τον κλήρο, είναι ιδιαίτερα καλές κι αυτό φαίνεται από τις πυκνές κοινές εμφανίσεις που κάνει με ανώτατους τοπικούς ιεράρχες στα καφέ της περιφέρειας.

Όσο για το ποσό των 18.600 ευρώ, δεν το λες κι ευκαταφρόνητο τούτες τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Αν το δει κανείς από νομικής πλευράς το θέμα, είναι όλα εντάξει. Από ηθικής πλευράς όμως χωλαίνει λίγο, αλλά κάνοντας ταμείο με κέρδη και ζημίες, η πλάστιγγα γέρνει περισσότερο προς το όφελος, οπότε η ηθική στην προκειμένη περίπτωση, πάει περίπατο.

Καλό μήνα και εις άλλα με υγεία αγαπητοί Θεσσαλοί. Όσοι αναμένετε την βοήθεια από την Περιφέρεια, ίσως αργήσει λίγο ακόμα, λόγω έλλειψης ρευστότητας, γιατί πάνω απ’ όλα ακολουθούμε το γνωστό ρητό, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Λάρισα: Νεκρός βρέθηκε 55χρονος άνδρας στο σπίτι του

Λάρισα: Νεκρός βρέθηκε 55χρονος άνδρας στο σπίτι του

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στη Λάρισα, όταν ένας άνδρας περίπου 55 ετών βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του …
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκλήρωση εκκαθαριστικών πληρωμών του 2023

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκλήρωση εκκαθαριστικών πληρωμών του 2023

Το μεσημέρι 15 Οκτωβρίου 2024 εκκίνησε η σταδιακή πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων που αφορά στην εκκαθαριστική πληρωμή του οικονομικού …
Σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

Σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος άλλου ημεδαπού …
Εξιχνιάστηκαν απάτες με το πρόσχημα νοσηλείας συγγενικού προσώπου σε Τρίκαλα και Αττική

Εξιχνιάστηκαν απάτες με το πρόσχημα νοσηλείας συγγενικού προσώπου σε Τρίκαλα και Αττική

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης, με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου, που διαπράχθηκαν στα Τρίκαλα και σε περιοχή της Αττικής …