Καρδίτσα

Οκτώβριος: Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

23 Oct 2024

Δράσεις την Παρασκευή από το Δήμο Καρδίτσας και φορείς της περιοχής.

Το Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας, το τμήμα Επισκεπτριών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας καθώς επίσης και το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, οργανώνουν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού την Παρασκευή 25 του Οκτώβρη.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού και με σύνθημα “Ενημερώσου, Εξετάσου, Ζήσε”, στις 12 η ώρα θα ξεκινήσει δράση στους δρόμους της Καρδίτσας σε μια προσπάθεια να αφυπνιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες για την πρόληψη.

Από τις 10 το πρωί θα υπάρχουν περίπτερα ενημέρωσης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου θα παραβρίσκονται και στελέχη της Αντικαρκινικής Εταιρίας, προκειμένου να υπάρξει μια σφαιρική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Αν διαγνωστεί αρκετά γρήγορα, πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το 5ετες ποσοστό επιβίωσης ξεπερνά το 95%. Παρ’ όλες όμως τις προόδους στη διάγνωση και τη θεραπεία, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κύρια αιτία θανάτων σχετιζόμενο με τον καρκίνο στις γυναίκες. Η Ελλάδα είναι δυστυχώς βρίσκεται μεταξύ των χωρών όπου η διάγνωση του καρκίνου του μαστού γίνεται συνήθως όταν η νόσος είναι σε προχωρημένο στάδιο. Γι αυτό το λόγο όλες οι γυναίκες χρειάζεται να δώσουν την απαραίτητη βαρύτητα στην πρόληψη ώστε να κερδηθεί αυτή η συνεχής μάχη. Οι διοργανωτές περιμένουν όλες τις γυναίκες να μετέχουν στη δράση ώστε να σωθούν ζωές.

 

Pressroom
Author: Pressroom

Εργο του Γκόγκολ από τη θεατρική ομάδα «Χύτρα» στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Τρικκαίων

Εργο του Γκόγκολ από τη θεατρική ομάδα «Χύτρα» στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Τρικκαίων

Το έργο του Νικολάι Γκόγκολ «Παντρολογήματα» παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» η «Θεατρική ομάδα ΧΥΤΡΑ». Η παράσταση …
Απεβίωσε η Βάϊα Δράκου σε ηλικία 77 ετών

Απεβίωσε η Βάϊα Δράκου σε ηλικία 77 ετών

Με θλίψη ανακοινώνεται ο θάνατος της Βάϊας Δράκου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Η αποτέφρωση …
Ο Δημήτρης Κουρέτας παρουσίασε τη διαλειμματική νηστεία στους Ενεργούς Πολίτες Φαρσάλων

Ο Δημήτρης Κουρέτας παρουσίασε τη διαλειμματική νηστεία στους Ενεργούς Πολίτες Φαρσάλων

Με την ιδιότητα του Καθηγητή Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών και Τοξικολογίας, αλλά και ως διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου …
Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Αλεξίου

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Αλεξίου

Με βαθιά θλίψη η οικογένεια της Ελένης Αλεξίου ανακοινώνει την απώλεια της, σε ηλικία 90 ετών …