Νομαρχιακά ΝέαΠρωτοσέλιδα

Οι γυναικοκτονίες που συντάραξαν τα Τρίκαλα

6 Apr 2024

Τρικαλινές γυναίκες που «έφυγαν», αλλά σημάδεψαν την τοπική κοινωνία

Η 28χρονη Κυριακή που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην, κακοποιητικό σύντροφό της, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στους Αγίους Αναργύρους, ήταν το πέμπτο θύμα γυναικοκτονίας για το 2024.

Στην Ελλάδα το 2024 θρηνούμε ήδη 5 θύματα γυναικοκτονιών, μετά τα 13 του 2023, τα 24 του 2022 και τα 23 του 2021. Συνολικά μέσα σε τρία χρόνια και τους τρεις πρώτους μήνες του 2024, 65 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στη χώρα μας! Ανάμεσα σε αυτές και Τρικαλινές γυναίκες, οι οποίες «έφυγαν» άδοξα σκορπίζοντας θλίψη στις οικογένειές τους.

Στυγερή γυναικοκτονία στην Παναγία Καλαμπάκας

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έναν 64χρονο κτηνοτρόφο για τη δολοφονία της γυναίκας του τον Αύγουστο του 2020 στην Παναγία Καλαμπάκας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 18 Αυγούστου του 2020 ο 60χρονος τότε κτηνοτρόφος, όπλισε την καραμπίνα που φυλούσε στην ντουλάπα του δωματίου του και πυροβόλησε τρεις φορές τη σύζυγο του η οποία ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ. Αρχικά την πυροβόλησε στο πόδι, στη συνέχεια στο χέρι και τέλος στο κεφάλι, με τον τελευταίο θανάσιμο πυροβολισμό να γίνεται μπροστά στα μάτια της μεγαλύτερης του κόρης, η οποία ανέβηκε στο δωμάτιο μόλις άκουσε θόρυβο.

Στη συνέχεια, αφού η κόρη του άρπαξε την καραμπίνα από τα χέρια του, ο κατηγορούμενος πήγε στην κουζίνα και με ένα μαχαίρι αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του. Αφού δεν τα κατάφερε, κάθισε σε μια καρέκλα και περίμενε ατάραχος την αστυνομία.

Μεγαλοχώρι: Τη σκότωσε με 60 μαχαιριές

Ο καβγάς που κατέληξε σε φονικό στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων το 2018 ξεκίνησε από την υπερβολική ζήλια που έτρεφε ο σύζυγος και δράστης της ανθρωποκτονίας για την 45χρονη γυναίκα του Βάια.

Ο 52χρονος δράστης άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και επιτέθηκε στη σύζυγό του και την σκότωσε με 60 μαχαιριές. Στη συνέχεια έφυγε ανενόχλητος πριν συλληφθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα ήταν νοσηλεύτρια στην καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το φονικό έγινε μπροστά στα μάτια δύο ανήλικων παιδιών, τα οποία έτρεξαν έντρομα έξω από το σπίτι για να ειδοποιήσουν κάποιον γείτονα.

Η 45χρονη μητέρα τριών παιδιών μάλιστα είχε ζητήσει βοήθεια για να εγκαταλείψει το σπίτι της. Έφυγε με μια βαλίτσα και το μικρό τους παιδί και για λίγο καιρό έμεινε μακριά από τον σύζυγό της. Ωστόσο, ο 57χρονος την επισκέφθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου εργάζονταν και την έπεισε να επιστρέψει.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, το θύμα είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα πριν από λίγες μέρες στον άντρα της και δολοφόνο, καθώς οι καβγάδες ήταν συχνοί και κατέληγαν σε ξυλοδαρμό. Μία ημέρα μετά το έγκλημα, θα εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Την πυροβόλησε τρεις φορές πισώπλατα – Τρικαλινή η νεκρή στο φονικό στη Νέα Μάδυτο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 57χρονος, κατηγορούμενος ότι σκότωσε την 55χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, πυροβολώντας την πισώπλατα τρεις φορές με κυνηγετική καραμπίνα.

Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του ’21, στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης, σε αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο, όπου προσέτρεξε η άτυχη γυναίκα για να σωθεί από τον οπλοφόρο που την καταδίωξε, ζητώντας επίμονα την επανασύνδεσή τους και την επιστροφή της στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι ζούσε σε διάσταση από το 2017, έπειτα από 35 χρόνια γάμου, διάστημα κατά το οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά και εγγόνια. Η 55χρονη φέρεται να συνήψε νέα σχέση και καθώς ο δράστης ασκούσε πιέσεις με απειλές να τα ξαναβρούν, εκείνη μετοίκησε από το Κηπάκι Τρικάλων, όπου ζούσαν σε οικισμό Ρομά, στη Νέα Μάδυτο, φιλοξενούμενη στον αδελφό της.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Φέλλας

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Φέλλας

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε την κηδεία του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου, Αθανασίου Αντ. Φέλλα, ετών 78, …
Στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας το Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης 2025

Στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας το Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης 2025

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας συμμετείχε στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, που διεξήχθη 16-19 Σεπτεμβρίου στην …
Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 23 έως 29/09

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 23 έως 29/09

Ανακοινώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου 2024, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής …