ΚοσμοςΠρωτοσέλιδα

Ο Τζο Μπάιντεν δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή το 2024

21 Jul 2024

Υποστήριξη προς την Καμάλα Χάρις για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή στις προεδρικές εκλογές του 2024. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από έντονη πίεση που ακολούθησε την απογοητευτική εμφάνιση του σε πρόσφατο ντιμπέιτ. Σε επιστολή του που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο X, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον του κόμματός του και της χώρας να επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της τρέχουσας θητείας του ως Πρόεδρος.

«Αν και ήταν η πρόθεσή μου να διεκδικήσω επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να αποσυρθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου», ανέφερε ο Μπάιντεν.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Μπάιντεν προσέφερε πλήρη υποστήριξη και την επίσημη έγκρισή του στην Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις για να είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις επόμενες εκλογές. «Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος του κόμματος το 2020 ήταν να επιλέξω την Καμάλα Χάρις ως Αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει. Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου και την έγκρισή μου στην Καμάλα για να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκράτες — είναι καιρός να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε αυτό», έγραψε.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική συνομιλία με το CNN, χαρακτήρισε τον Μπάιντεν ως τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας και εξέφρασε την άποψη ότι η Καμάλα Χάρις θα είναι πιο εύκολο να νικηθεί από τον ίδιο στις επόμενες εκλογές.

Trikalanews
Author: Trikalanews

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλών αποξηραμένων βερίκοκων

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλών αποξηραμένων βερίκοκων

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κατά τη διενέργεια ελέγχων …
Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον Κώστα Αγοραστό για τις πλημμύρες του «Ιανού»

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον Κώστα Αγοραστό για τις πλημμύρες του «Ιανού»

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας σε ποινή φυλάκισης 15 μηνώ …
Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Δίκος - Δράκος

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Δίκος – Δράκος

Θανόντα κηδεύουμε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 , στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων …
Λάρισα: Από Μουρούζη έως Ηρώων Πολυτεχνείου συνεχίζονται τα έργα στην Ανθίμου Γαζή

Λάρισα: Από Μουρούζη έως Ηρώων Πολυτεχνείου συνεχίζονται τα έργα στην Ανθίμου Γαζή

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση στάθμευσης …