Νομαρχιακά ΝέαΠρωτοσέλιδα

Ο σιωπηλός θρίαμβος του Ανδρουλάκη στα Τρίκαλα – Ανατροπή στα προγνωστικά της τοπικής κοινωνίας

7 Oct 2024

Στην εκλογική περιφέρεια των Τρικάλων, η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του Χάρη Δούκα με μόλις 32 ψήφους διαφορά αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς.

Σε μια προεκλογική περίοδο όπου ο τοπικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ έδειχνε να στηρίζει ανοιχτά και με έντονη προβολή τον Χάρη Δούκα, η ανατροπή ήρθε από τους «σιωπηλούς» υποστηρικτές του Ανδρουλάκη, που τελικά έκριναν το αποτέλεσμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, γνωστά για την επιρροή τους, υποστήριζαν έντονα τον Δούκα, δημιουργώντας την εντύπωση πως δεν υπάρχει άλλος αντίπαλος. Το αφήγημα αυτό κυριάρχησε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, παρουσιάζοντας τη νίκη του Δούκα ως δεδομένη, γεγονός που δεν αντικατοπτρίστηκε στην κάλπη.

Ωστόσο, η εντυπωσιακή προσέλευση των ψηφοφόρων και η νίκη του Ανδρουλάκη αποδεικνύουν πως, ανεξαρτήτως προπαγάνδας και προσωπικών συμφερόντων, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ αποζητά κάτι περισσότερο από μια ακόμη αλλαγή προσώπου. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, με πολιτικούς που θα είναι αφοσιωμένοι στις ανάγκες των πολιτών και όχι στα προσωπικά τους οφέλη.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Γιάννης Τριγώνης, δήλωσε ικανοποιημένος για τη μαζική συμμετοχή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω συζήτηση και προβληματισμό γύρω από τη δομή και τις πρακτικές της τοπικής οργάνωσης στο μέλλον.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Θήβα – Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Θήβα – Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,0 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:18 το πρωί με επίκεντρο 4 χλμ νότια της Θήβας …
Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει πιο ενωμένο και πιο ισχυρό»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει πιο ενωμένο και πιο ισχυρό»

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε ευχαριστίες …
Λάρισα: Νεκρή 25χρονη εργαζόμενη σε εκκοκκιστήριο

Λάρισα: Νεκρή 25χρονη εργαζόμενη σε εκκοκκιστήριο

Μια 25χρονη εργαζόμενη βρήκε τραγικό θάνατο σε εκκοκκιστήριο έξω από τη Λάρισα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας …