Οι δύο γυναίκες που ζουν στη Θεσσαλονίκη είναι μαζί 18 χρόνια έχοντας ένα παιδί 6,5 ετών, προετοιμάζονται σύντομα να δημιουργήσουν μια νέα σελίδα στη ζωή του και να γίνουν μια οικογένεια που θα την αναγνωρίζει το κράτος
Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γάμος δύο γυναικών, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.
Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε με 175 «ναι» το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και έκανε την Ελλάδα την πρώτη ορθόδοξη χώρα που εγκρίνει τον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Η απόφαση να επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ομόφυλων σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την κοινωνία μας και μια θετική εξέλιξη για την αναγνώριση και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Οι δύο γυναίκες που ζουν στη Θεσσαλονίκη είναι μαζί 18 χρόνια έχοντας ένα παιδί 6,5 ετών, προετοιμάζονται σύντομα να δημιουργήσουν μια νέα σελίδα στη ζωή τους και να γίνουν μια οικογένεια που θα την αναγνωρίζει το κράτος.
«Περιμέναμε 18 χρόνια, οπότε προετοιμαζόμαστε ώστε ο γάμος να γίνει το επόμενο διάστημα, όσο πιο σύντομα γίνεται, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά και την διαδικασία της παιδοθεσίας από την σύζυγο μου», είπε στην karfitsa.gr η μία σύζυγος.
Η τέλεση του γάμου θα μπορέσει να προστατέψει την οικογένεια τους, καθώς έως τώρα η σύντροφος της Λίο ήταν η αόρατη γονέας.
«Μόλις γίνει ο γάμος, θα καταθέσουμε την ληξιαρχική πράξη, έπειτα η δικηγόρος μας θα κινήσει νομικά την διαδικασία της παιδοθεσίας από την πλευρά της συζύγου μου για να υιοθετήσει το παιδί μας.
Αυτή είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, μπορεί να διαρκέσει στην καλύτερη περίπτωση έως έξι μήνες και έχει μεγάλο κόστος.
Την διαδικασία εννοείται θα την κάνουμε, γιατί είναι πολύ σημαντικό το παιδί να έχει στα δημόσια έγγραφα του και τους δυο του γονείς, έτσι όπως το βιώνει στο σπίτι του», τόνισε και περιγράφοντας την διαδικασία είπε πως «στη συνέχεια θα έρθει κοινωνικός/-ή λειτουργός στο σπίτι μας, θα κάνει έκθεση και ελπίζουμε να είναι ένας άνθρωπος που δεν θα είναι ομοφοβικός.
Θα καταθέσει την έκθεση και έπειτα θα παραστούμε στο δικαστήριο όπου θα δώσω την συγκατάθεση μου και ελπίζουμε ο δικαστής ή δικάστρια να συναινέσει στο αίτημα μας.
Τίποτα δεν είναι σίγουρο, τίποτα δεν είναι εγγυημένο, μέχρι τελευταία στιγμή».
«Η ζωή μας είναι μια μόνιμη εξουσιοδότηση. Το gov.gr έχει γίνει ”φίλος” μας πια.
Για οτιδήποτε χρειάζεται πρέπει να κάνω εξουσιοδότηση, διότι εγώ είμαι η μαμά που έχει έννομη σχέση με το παιδί. Ακόμη και για να πάρει η άλλη του μαμά το παιδί από το σχολείο χρειάζεται εξουσιοδότηση.
Το παιδί λέει ”μαμά” την σύζυγο μου αλλά δεν την αναγνωρίζει το κράτος», αναφέρει η Λίο Εμμανουήλ.
alfavita.gr