Δελτία Τύπου

Ο Π.Ο.Τ.Α.Π. ιχνηλατώντας προβάλλει την Πιερία. Νέα πρωτοποριακή δράση για την τουριστική ανέλιξη

17 Oct 2024

O Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) πρωτοτυπώντας και στον επικοινωνιακό τομέα, προχωρά στην έκδοση εικονογραφημένου εντύπου με το συνδυασμό γραφικών, ιχνογραφήματος (σκίτσου), κειμένου και φωτογραφικού υλικού με στόχο την προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας, μέσα από μια ευχάριστη εξοικείωση του επισκέπτη με τα όσα του προσφέρει ο τόπος μας.

  Ο απαράμιλλος φυσικός πλούτος, η αρχαιολογική και ιστορική συνέχεια του τόπου, οι λατρευτικοί τόποι, οι τουριστικές υποδομές, η γαστρονομία και τα έθιμα του τόπου

  Για την υλοποίηση του πολύγλωσσου εικονογραφημένου εντύπου, η δημιουργική ομάδα σχεδιασμού και ανάπτυξης του εγχειρήματος που αποτελείται από τους φιλέλληνες από την Τσεχία κ.κ. Pavel Havlicek και Pavel Sitek, είχε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον Πρόεδρο του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Γιώργο Καραλή και τον Οικονομικό Διαχειριστή του Οργανισμού κ. Στέλιο Ούζα, στην οποία προσδιορίστηκε το περιεχόμενο της έκδοσης που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τον απαράμιλλο φυσικό πλούτο, την αρχαιολογική και ιστορική συνέχεια του τόπου, την γαστρονομία, τα παραδοσιακά έθιμα καθώς και τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές.

Στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα 10-14 Οκτωβρίου, στο σύνολο των τουριστικών πλεονεκτημάτων και των τριών Δήμων της Πιερίας από τον Διευθυντή του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Βασίλη Δήμου. Η ομάδα των δημιουργών θα υποβάλλει σέ σύντομο χρόνο τις προτάσεις της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Pavel Sitek εργάστηκε πολλά χρόνια στον τομέα του τουρισμού και τώρα διοργανώνει δημιουργικά “project” στην Τσεχία και σε όλη την Ευρώπη. Ο κ. Pavel Havlicek είναι καταξιωμένος φωτογράφος, ζωγράφος και σκιτσογράφος, δουλεύοντας περισσότερο από 30 χρόνια μεταξύ Νέας Υόρκης, Λος Άντζελες αλλά και στην Ευρώπη.

Σε αυτή την καινοτόμο επιλογή του Π.Ο.Τ.Α.Π. υπήρξε καθοριστική η συμβολή της Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κας Άντζελας Γκερέκου, η οποία έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανέλιξη της Πιερίας αλλά και στην ανάδειξη του Ολύμπου ως κορυφαίο τοπόσημο της περιοχής, με την διοργάνωση ενός διεθνούς συνέδριου.

Με αφορμή τη νέα πρωτοβουλία του Π.Ο.Τ.Α.Π., η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τόνισε: «Στους μέχρι τώρα χώρους επικοινωνιακής έκφρασης που αναδεικνύονται τόσο με το γραφικό κείμενο όσο και την απεικονιστική τέχνη, προσθέτουμε και την τεχνική της ιχνογραφίας, έτσι ώστε η ανάδειξη του συνόλου των προτερημάτων του τουριστικού μας προϊόντος να κοινωνούνται με απλό και γλαφυρό τρόπο, αλλά και ευχάριστα κατανοητά από μικρούς και μεγάλους. Η δημιουργική μας ανησυχία έχει συνέχεια και ασφαλώς θα συνεχίζεται ώστε να ενδυναμώσουμε με καινοτόμες ιδέες ακόμα περαιτέρω την επισκεψιμότητα στο νομό μας προς όφελος των ανθρώπων του τουρισμού αλλά και της τοπικής αγοράς γενικότερα. Ευχαριστώ την πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κα Γκερέκου για τις δημιουργικές της προτάσεις και την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. για αυτό το εγχείρημα».

Η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κα Γκερέκου, από την πλευρά της, δήλωσε:«Βρήκα  ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την πρόταση για δημιουργία αυτής της ειδικής έκδοσης  για την Πιερία, μια περιοχή που εμπεριέχει τον Όλυμπο και τους μύθους του και τόσες άλλες μορφές θεματικού τουρισμού. Μια έκδοση  προερχόμενη από Τσέχους δημιουργούς,  που θα παρουσιάσει την περιοχής της Πιερίας από μια φιλελληνική σκοπιά και που δεν εστιάζει μόνο στις κλασικές τουριστικές τοποθεσίες της εν λόγω περιοχής, καθώς  επιχειρούν να αναδείξουν τη βαθύτερη πολιτιστική, ιστορική και πνευματική σημασία της περιοχής και το αντίκτυπο της  διεθνώς, ως πηγή έμπνευσης για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τις τέχνες, αλλά και τον σύγχρονο τρόπο της Ελληνικής φιλοξενίας .Σε μια προσέγγιση με ιδιαίτερη εκτίμηση για την ελληνική ιστορία, ενώ παράλληλα συνδυάζει την προβολή της φυσικής ομορφιάς της περιοχής με βαθύτερες πολιτισμικές και φιλοσοφικές αναφορές που θα  προσφέρει στους αναγνώστες όχι μόνο έναν χάρτη για τα αξιοθέατα, αλλά και μια πιο εσωτερική κατανόηση της σημασίας τους μέσα από έντεχνα σκίτσα.Τέτοιου είδους πρωτότυποι τουριστικοί οδηγοί που θα είναι και σε ψηφιακή μορφή, μέσα από μια σύγχρονη ματιά, συμβάλλουν επίσης στην ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης και επανασυνδέοντας τους σύγχρονους αναγνώστες με το αρχαίο πνεύμα που παραμένει ζωντανό στα τοπία και τις παραδόσεις και στο σήμερα».

Ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) κ. Γιώργος Καραλής, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία και συνεργασία την ομάδα των δημιουργών του, επισήμανε: «Διαπίστωσα από τα μέλη της ομάδας σχεδιασμού και ανάπτυξης του εντύπου, τον θαυμασμό και τον ενθουσιασμό τους από την πληθώρα των συγκριτικών στοιχείων που διαθέτουμε ως νομός. Απόρροια των πολλών επιλογών που θα έχουν στη διάθεσή τους για τον σχεδιασμό ενός ενημερωτικού οδηγού μέσα από την σκιτσογραφία, το κείμενο και την φωτογραφική απεικόνιση. Μέσω ιχνογραφίας θα γίνει σκιαγράφηση με σημασιολογικό τρόπο της τουριστική μας δυναμικής, καθότι έτσι απλά ο αναγνώστης θα πληροφορείται ευχάριστα για τα χαρίσματα της Πιερίας. Σχεδιάζουμε το έντυπο που θα αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα με ευφάνταστα σκίτσα της ταυτότητά μας».

: Θερμή Παράκληση να δημοσιευθεί
: Θερμή Παράκληση να δημοσιευθεί
: Θερμή Παράκληση να δημοσιευθεί

Pressroom
Author: Pressroom

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα

Η καθολική και ισότιμη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών όλων των πολιτών από ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο και αξιόπιστο ΕΣΥ είναι η …
Εκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό (Μουσείο Τσιτσάνη)

Εκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό (Μουσείο Τσιτσάνη)

 Εκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τίτλο «Δημιουργώντας με φως», παρουσιάζεται στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό (Μουσείο Τσιτσάνη) …
Στο Προσυνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας

Στο Προσυνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας

Στο Προσυνέδριο που συγκάλεσε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείτε σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 στην Λαμία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος …
Από τα Κύργια Δράμας στο Μουσείο Τσιτσάνη, για τον Βασίλη Τσιτσάνη

Από τα Κύργια Δράμας στο Μουσείο Τσιτσάνη, για τον Βασίλη Τσιτσάνη

Ενα μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη και στιχουργό Βασίλη Τσιτσάνη, θα παρουσιάσει στο «Μουσείο Τσιτσάνη» …